29.7.2015 16:39

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια για τον καύσωνα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΧΙΟ, ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Οδηγίες για την επιδείνωση του καιρού με αυξημένες θερμοκρασίες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής Χίου η Ιερά Μητρόπολη καθώς και οι Δήμοι Χίου, Ψαρών και Οινουσσών θα πρέπει να έχουν σε ετοιμότητα όταν απαιτηθεί κλιματιζόμενους χώρους για την φιλοξενία πολιτών σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα το Αστικό & Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να διατηρούν τα οχήματα μεταφοράς των πολιτών σε δροσερές θερμοκρασίες για την αποφυγή προβλημάτων υγείας.

 

Το δελτίο καιρού

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

 

Πιο αναλυτικά το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή (29-31/7/2015) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στις νησιωτικές περιοχές τους 35-37 βαθμούς (κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου).

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (31/7/2015) και από τα Βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη Χώρα το Σάββατο (01/08/2015).

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ