10.3.2016 17:05

Σε εφαρμογή η «παράβαση της εβδομάδας» από την Τροχαία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Σε εφαρμογή τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα ο σχεδιασμός της Τροχαίας Χίου για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα με κεντρικό στόχο το δραστικό περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων, που έχουν ως επακόλουθο θανάσιμους και σοβαρούς τραυματισμούς συμπολιτών μας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος πραγματοποιήθηκε βάσει της ανάλυσης των στατιστικών στοιχείων και των δεδομένων από τα τροχαία ατυχήματα του νησιού, ενώ η εφαρμογή του αποσκοπεί ουσιαστικά, στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Χίου Ι. Αραμπατζή, κάθε εβδομάδα, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη, θα είναι «αφιερωμένη» σε μία από τις παρακάτω επικίνδυνες παραβάσεις:

  • Παραβίαση ερυθρού Σηματοδότη
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση παιδικών καθισμάτων
  • Μη χρήση κράνους 
  • Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Κυκλοφορία οχήματος που δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο
  • Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Με την εφαρμογή του προγράμματος και σε εβδομαδιαία βάση, κλιμάκια αστυνομικών της Τροχαίας Χίου θα ενημερώνουν τους οδηγούς και θα ενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο αναφορικά με τις ανωτέρω «επικίνδυνες» παραβάσεις.

Έτσι, την εβδομάδα για παράδειγμα που θα είναι αφιερωμένη στην υπερβολική ταχύτητα, τα συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους και θα βεβαιώνουν παραβάσεις σε σημεία του οδικού δικτύου όπου αναπτύσσονται υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες, όπως η παραλιακή του αεροδρομίου ή η οδός Καλουτά στα Ταμπάκικα.

Βεβαίωση και με πολιτικά οχήματα

Στον σχεδιασμό της Τροχαίας προβλέπεται ακόμα και η χρήση συμβατικών οχημάτων ή μοτοσικλετών. «Στα φανάρια για παράδειγμα δεν γίνεται να υπάρχει περιπολικό γιατί θα γίνεται αντιληπτό. Έτσι θα χρησιμοποιούμε πολιτικά οχήματα ή αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα», ανέφερε στον «π» ο κ. Αραμπατζής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ