4.11.2012 22:26

Σε απεργιακό κλοιό η εβδομάδα

- ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ξεκινά το πρωί της Δευτέρας το ευρύ απεργιακό μέτωπο της εβδομάδας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη πανεργατική απεργία  Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Τοπικά το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη στις 11.00 στην πλατεία Βουνακίου και την Τετάρτη σε συμμετοχή στις απεργιακές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. «Μόνο αν τους πούμε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε τίποτε άλλο θα αναγκαστούν να πληρώσουν εκείνοι.  Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας αλλά και στις μελλοντικές γενεές», αναφέρει σε ανακοίνωση του.
Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (10.30 στην είσοδο της Απλωταριάς) ανακοίνωσε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. «Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα», αναφέρει στο δικό του κάλεσμα στην απεργία.
Αντίθετα, μέχρι και σήμερα το πρωί η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου δεν είχε λάβει απόφαση αν τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και ποιες ώρες, παρότι ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ έχουν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
 
Κλειστά και τα Νοσοκομεία
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ. Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών  γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε τρεις 24ωρες απεργίες για τις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές στον τομέα της Υγείας.

Χωρίς πλοία και taxi
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ξεκινούν από σήμερα και οι ιδιοκτήτες taxi. Για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος αύριο Τρίτη, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. 

Απεργία στις Τράπεζες
Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.
 
Χωρίς «πολίτη»
Εξαιτίας της συμμετοχής των δημοσιογράφων του «π» στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν κηρύξει οι δημοσιογραφικές ενώσεις, ο «π» δεν θα κυκλοφορήσει ενώ δεν θα γίνει καμία ανάρτηση στο site από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τη λήξη της απεργίας εξαιρουμένων των εκτάκτων ειδήσεων. 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ