10.10.2015 22:00

Ρίχνουν φως στο Θόλος

ΜΕ 250.000 ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ

Στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς που κάνουν καθημερινή χρήση του άξονα Χίος- Καρδάμυλα, προσβλέπει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ενέκρινε την δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Χίου», συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Τι προβλέπει το έργο

Με βάση τη μελέτη που έχει συνταχθεί προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

1. Στο τμήμα της Ε.Ο. Χίου Καρδαμύλων στη θέση «Θόλος» πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε μήκος περίπου 1.200m σύμφωνα με την Τεχνική Μελέτη. Το δίκτυο θα αποτελείται από φωτιστικά σώματα τύπου LED επί ιστών ύψους 9m με μονό βραχίονα μονόπλευρα ανά 30 m περίπου. Η εγκατάσταση θα ηλεκτροδοτηθεί από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω πίλλαρ ηλεκτροφωτισμού.

2. Η συντήρηση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Χίου.

3. Η συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους: α) Χριστός – Βαρβάσι β) Φάρκαινα – Παραλιακός γ) Γηροκομείο δ) Αγιοδεκτινή 

«Με το έργο αυτό, το οποίο θέσαμε προτεραιότητα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Κάρματζη πιστεύω ότι θα βελτιωθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια στο εν λόγω τμήμα της οδού, στο οποίο έχουν συμβεί σοβαρά ατυχήματα», ανέφερε στον «π» ο κ. Βαλσαμίδης.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση από την Περιφέρεια έρχεται ως συνέχεια του θέματος που είχε αναδείξει ο «π» στις 17 Ιανουαρίου 2015

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ