16.1.2015 11:26

Για πόσο ακόμα δρόμος καρμανιόλα το Θόλος;

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΖΩΩΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ

Την απόφασή του να επιχειρήσει να διέλθει βραδινές ώρες από την περιοχή του Θόλους πλήρωσε ακριβά 26χρονος δικυκλιστής από τη Συκιάδα, καθώς η βόλτα του κατέληξε σε επείγουσα αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών με πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο.

Το συμβάν

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 8 το απόγευμα της Τετάρτης όταν ο 26χρονος Λ.Μ. αποφάσισε να μετακινηθεί με τη μηχανή του από τη Συκιάδα με τελικό προορισμό τη χώρα. Όμως λίγο μετά την ευθεία του Θόλους κι ενώ κινούνταν με φυσιολογική ταχύτητα στο ρεύμα του, προσέκρουσε σε τράγο, που εκείνη την ώρα διέρχονταν κάθετα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρά τις προσπάθειές του να φρενάρει και να αποφύγει το ζώο, ο 26χρονος δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του, να ανατραπεί το δίκυκλο κι ο ίδιος να καταλήξει στην άκρη του δρόμου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά κατάγματα.

Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Χίου η κατάστασή του ήταν τέτοια που η μεταφορά του στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία. Έτσι λίγο πριν τα μεσάνυχτα ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο της Χίου και μετέφερε τον ασθενή στην Αθήνα όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

«Απούσα η πολιτεία από το πρόβλημα»

Το τραγικό περιστατικό, το 4ο κατά σειρά στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής Χίου- Καρδαμύλων, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή με τους κατοίκους να καταλογίζουν στην Περιφέρεια παντελή απουσία, παρότι τόσο πρόσφατα, όπως και κατά το παρελθόν, έχουν επισημάνει την ανάγκη επαρκούς φωταγώγησης του δρόμου.

«Επανειλημμένα έχω απευθυνθεί στην Περιφέρεια προφορικά, όμως παραμένει επιδεικτικά απούσα. Για μία ακόμη φορά παραλίγο να θρηνήσουμε συγχωριανό μας επειδή κάποιοι και τώρα και στο παρελθόν δεν κατανοούν ότι το Θόλος το βράδυ είναι δρόμος καρμανιόλα. Με τα κοπάδια να βρίσκονται στη μέση του δρόμου τις βραδινές ώρες, ακόμα και με μικρή ταχύτητα συμβαίνουν ατυχήματα.

Φέρνουμε τους αιρετούς προ των ευθυνών τους. Σε περίπτωση που υπάρξει θύμα, οι υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Συκιάδας Δ. Μαυρέλος.

Οι ευθύνες πάντως δεν αφήνουν στο απυρόβλητο και το Δήμο, με τους κατοίκους να σημειώνουν ότι ήρθε η ώρα να απαγορεύσει στους τσοπάνηδες να αφήνουν τα κοπάδια εκτός στάνης τις βραδινές ώρες.

«Δεν θέλουμε να ζημιώσουμε κανέναν. Οι μάντρες είναι γι΄ αυτόν τον σκοπό  για να μπαίνουν τα κοπάδια μέσα το βράδυ. Έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι τσοπάνηδες επιμένουν να αφήνουν τα κοπάδια ανεξέλεγκτα μετά τη δύση του ήλιου», κατέληξε ο κ. Μαυρέλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ