14.6.2016 10:58

Ράβε – ξήλωνε στον Αφανή

Η ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΔΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ

Σε μείζον θέμα, που αναδεικνύει τον τρόπο σκέψης των υπηρεσιών του Δημοσίου, ανάγεται το ζήτημα της φύτευσης φοινίκων στον χώρο στάθμευσης του Αφανή Ναύτη.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο τα προστατευτικά τοιχία περιμετρικά των ριζών των δέντρων έχουν καταρρεύσει με την Υπηρεσία Πρασίνου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών να ανταλλάσουν έγγραφα μεταξύ τους για τις ευθύνες αποκατάστασης των ζημιών.

Η αλληλοκατηγορίες

Παρότι οι δύο υπηρεσίες είχαν έρθει σε προφορική επαφή για τον τρόπο με τον οποίο θα χτίζονταν εκ νέου τα τοιχία περιμετρικά των δέντρων, φαίνεται ότι η συνεννόηση χάθηκε κάπου στη μέση.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνη η Υπηρεσία Πρασίνου είχε υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονταν τα νέα τοιχία. Παρόλα αυτά πριν μερικές ημέρες έλαβε ένα έγγραφο από την υπηρεσία Πρασίνου η οποία ζητάει την καθαίρεσή τους ως μη κατάλληλα για τα συγκεκριμένα δέντρα.

Στο έγγραφό της η Υπηρεσία Πρασίνου κατηγορεί τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ότι το 2015 χωρίς προηγούμενη συνεννόηση προχώρησε στην καθαίρεση των θέσεων φύτευσης αφήνοντας τις ρίζες των δέντρων εκτεθειμένες και «προκαλώντας το ανάλογο στρες στα δέντρα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη φυτο- υγειονομική τους κατάσταση».

Παράλληλα η Υπηρεσία Πρασίνου τονίζει ότι παρά τις οδηγίες που δόθηκαν για την ανακατασκευή των θέσεων φύτευσης, αυτές δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ζημιών σε αυτά που κυμαίνεται από 3.000- 3.500 ευρώ ανά τεμάχιο ή 100.000 ευρώ συνολικά.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο Λ. Παπαλάνης σημείωσε στον «π» ότι όλες οι ενέργειες έγιναν κατόπιν συνεννόησης και υπόδειξης από του υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου.

«Εμείς είχαμε πάει στο σημείο και με υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου. Είχαμε συζητήσει τι χρειάζεται, το κάναμε και τώρα λάβαμε αυτό το έγγραφο. Εκείνοι που διαθέτουν ακόμα και εργάτη γιατί εδώ και ένα χρόνο δεν έκαναν τίποτα; Στο φινάλε αυτό είναι δική τους υποχρέωση και όχι δική μας», δήλωσε ο κ. Παπαλάνης.

Και όλα αυτά την ώρα που οι φοίνικες συνεχίζουν να παραμένουν απροστάτευτοι με ότι αυτό συνεπάγεται. Ευχής έργον το χτίσιμο των θέσεων φύτευσης να μη γίνει αφού τα δέντρα θα έχουν ξεραθεί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ