17.3.2016 15:09

Ραβασάκια 150€ στους κατόχους ΙΧ και δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

τεχνικό έλεγχο στο  δημόσιο και ιδιωτικό ΚΤΕΟ του νησιού, καθώς ο φόβος των αυστηρών προστίμων που έρχονται μέχρι τα τέλη του μήνα,  οδήγησε πολλούς κατόχους ΙΧ στην απόφαση να «νομιμοποιήσουν» την κυκλοφορία των οχημάτων τους στους δρόμους της πόλης. « Το τελευταίο εξάμηνο το ενδιαφέρον των Χιωτών για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους είναι πολύ μεγάλο. Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είχε δοθεί παράταση σε όσους δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ να το κάνουν άμεσα.  Στο τέλος Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει την αποστολή των προστίμων σε όσους δεν χρησιμοποίησαν την ευνοϊκή ρύθμιση», αναφέρει τον «π» ο τεχνικός προϊστάμενος του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ Χίου Χ. Μικέδης.

Παράλληλα ο κ. Μικέδης επισήμανε ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να ελεγχθούν τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που βρίσκονται στο νομό και δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο. « Κυκλοφορούν αυτοκίνητα από διάφορα μέρη της Ελλάδος τα οποία μπορεί να ελέγχθηκαν στον τόπο όπου αγοράστηκαν. Νομίζω ότι κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει επισήμως  τον αριθμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπάλληλοι του δημόσιου ΚΤΕΟ του νησιού οι οποίοι σε ερώτηση του «π» για τον αριθμό των οχημάτων και δικύκλων που δεν έχουν υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών  θα αναρτήσει στο taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ, που προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ενώ θα βρίσκονται έκθετοι και έναντι του προστίμου της Τροχαίας αξίας 400 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ