28.11.2015 15:41

Πτυχία έπαινοι και βραβεία στην τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του τμήματος Ναυτιλίας [BINTEO]

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η τελετή  καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους  αποφοίτους του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών καθώς και η απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης του ΠΜΣ «Ναυτιλία, μεταφορές και διεθνές εμπόριο».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Στέφανος Γκριτζάλης  στη μακροσκελή ομιλία του αφού συνεχάρει τους αποφοίτους υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποφοίτων του τμήματος ναυτιλίας αποκαθίστανται επαγγελματικά. « Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απόφοιτοί μας βρίσκουν πολύ γρήγορα δουλειά. Αυτό δικαιώνει και την δική μας δουλειά και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στο τμήμα ναυτιλίας», είπε ο πρύτανης, καυτηριάζοντας και την απόφαση της πολιτείας για την κατάργηση του τμήματος τουρισμού.  «Μας καταργούν το τμήμα τουρισμού και δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο ίδρυσης πολυτεχνικής σχολής αν και υπάρχουν τρία τμήματα μηχανικών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι αυτό ορθολογικός σχεδιασμός», αναρωτήθηκε  ο Πρύτανης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και  η ομιλία του κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Καρκαζή που ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή των καθηγητών είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών τους.

Από την άλλη πλευρά ο καθηγητής Κων/νος Πάνου προέτρεψε τους «νέους επιστήμονες» να ξαναδώσουν την ελπίδα στην χώρα μας. «Είσαστε πρώτα άνθρωποι και μετά επιστήμονες. Είσαστε έλληνες αλλά και πολίτες του κόσμου. Βάλτε τον πήχη ψηλά στην ζωή σας, γίνεται παραγωγικοί και ξαναδώστε μας την χαμένη ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά ο Κων/νος Πάνου καταχειροκροτούμενος από το παρευρισκόμενο κοινό.

Μετά το τέλος της καθομολόγησης ακολούθησαν οι απονομές βραβείων και χρηματικών επάθλων στους πρωτεύσαντες πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες  και δύο δίδυμα κορίτσια από τα Νένητα, η Δέσποινα και η Μαρία Κοσσένα- Μπεναρδή, που με μόνο τους όπλο την μελέτη και δίχως πρόσθετη διδασκαλία κατόρθωσαν να εισαχθούν πρώτες στο τμήμα ναυτιλίας του πανεπιστημίου Αιγαίου. «Καταγόμαστε από μονογονεϊκή οικογένεια και μεγαλώσαμε με την μητέρα μας και τους γονείς της, Με πολύ διάβασμα και αρκετή στήριξη από τους καθηγητές μας από το λύκειο Καλλιμασιάς επιτύχαμε  τον στόχο μας», δήλωσαν στον «π» οι δύο αδελφές. «Ευχαριστούμε την μητέρα μας και τους παπούδες μας για όλη την στήριξη αλλά και το πανεπιστήμιο που σε δυσκολους οικονομικά καιρούς επιβραβεύει την προσπάθεια μας», είπαν συγκινημένες οι Δέσποινα και Μαρία Κοσσένα- Μπεναρδή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ