6.1.2020 17:51

Πτώσεις καλωδίων και δέντρων τα μεγαλύτερα προβλήματα του «Ηφαιστίωνα»

Δεκάδες παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής και του ΔΕΔΔΗΕ σε όλη τη Χίο

Σημαντικά προβλήματα κυρίως λόγω του αέρα και δευτερευόντος εξαιτίας του κρύου και της χιονόπτωσης, συνοδεύουν την επέλαση του «Ηφαιστίωνα» στη Χίο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να επιχειρήσει σε δεκάδες συμβάντα από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι και αυτή την ώρα. Σύμφωνα με ενημέρωση του διοικητή της Π.Υ. Χίου στο politischios.gr τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορούν τις πτώσεις δέντρων, τα αιωρούμενα αντικείμενα όπως πινακίδες και ταμπέλες καθώς και τις πτώσεις καλωδίων.

Ειδικά στην τελευταία περίπτωση το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη αφορά, αφού εξαιτίας του ισχυρού αέρα που ξεπερνά σε ένταση τα 10 μποφόρ, τα καλώδια κόβονται με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μένουν χωρίς ρεύμα, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δίνουν τον δικό τους αγώνα για την αποκατάσταση των ζημιών υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Σε ότι αφορά στις πτώσεις δέντρων ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη βόρεια Χίο αλλά και στην παραλιακή του αεροδρομίου όπου ολόκληρα δέντρα ξεριζώνονται από τον δυνατό αέρα ενώ έχουν καταγραφεί 2 συμβάντα πτώσεις δέντρων σε σταθμευμένα Ι.Χ. οχήματα στο αεροδρόμιο.

Επί ποδός Δήμος και Περιφέρεια

Την ίδια ώρα τον δικό τους αγώνα δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Χίου που επιχειρούν ως επικουρική δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν επιφορτιστεί με την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της ορεινής Χίου.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν τοποθετηθεί και είναι έτοιμα να παρέμβουν αν χρειαστεί διάφορα μηχανήματα στην περιοχή του Αίπους, της Αμανής και του Προβατά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ