12.1.2024 14:25

Πρωτοβουλίες για τις εργατικές πολυκατοικίες μετά τις κοκορομαχίες μεταξύ Μηταράκη- Μιχαηλίδη περιμένουν οι κάτοικοι – Βίντεο

Με τα φώτα στραμμένα στο νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών και το επικοινωνιακό παιχνιδάκι μεταξύ Μηταράκη και Μιχαηλίδη σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να παίρνει και να δίνει, τα ζητήματα της Χίου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα αφού οι δύο εκπρόσωποι του νησιού, ακόμα και γι αυτό το θέμα, κονταροχτυπιούνται για το ποιου ιδέα ήταν η κοινή σύσκεψη των φορέων της Χίου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι κάτοικοι των Εργατικών Πολυκατοικιών του Βαρβασίου, έρχονται να τους υπενθυμίσουν ότι πέρα από τον πόλεμο εντυπώσεων, υπάρχουν και τα πραγματικά ζητήματα της Χίου, αφού περί τις 50 οικογένειες συνεχίζουν να ζουν σε κτίρια φέρετρα, αγωνιώντας ανά πάσα ώρα και στιγμή για το εάν τα κτίρια θα αντέξουν σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μιχάλης Τσακός, μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. εστίασε στην αναγκαιότητα, οι εκλεγμένοι της Χίου να δώσουν λύση και να προτάξουν το θέμα των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου, αφού μετά τα ρεπορτάζ και τις δηλώσεις, από τους εκλεγμένους υπήρξε πλήρης σιωπή.

Για τους ίδιους, όπως δήλωσε ο κ. Τσακός, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει αλλά εντείνεται διαρκώς, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της κας Δέσποινας Βαγιάνου, που παραμονή των Χριστουγέννων δέχθηκε την επίσκεψη της Αστυνομίες που της επέδωσε προθεσμία 24ωρου άμεσης απομάκρυνσης από το σπίτι της, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποια λύση μέχρι στιγμής για την ίδια και τον τυφλό σύζυγό της.

«Στις 26 του μήνα, μάθαμε ότι οι αιρετοί θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους σύσκεψη. Εμείς από την πλευρά μας, πέρα από το θέμα του αεροδρομίου και του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, προτάσσουμε και το θέμα των εργατικών πολυκατοικιών και αναμένουμε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα», ανέφερε ο κ. Τσακός.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ