18.5.2012 12:39

Πρωτοβουλίες της Π.Ε. Χίου για τα Ελευθέρια της Χίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για τον εορτασμό των 100 ετών από την Απελευθέρωση της Χίου (1912-2012). Μετά από συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, τοπικούς πολιτιστικούς, επιστημονικούς και άλλους φορείς, συγκροτήθηκε με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη Επιστημονική Επιτροπή για την υποστήριξη του προγράμματος εκδηλώσεων.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου υποστηρίζει και συμβάλλει στη σχετική δραστηριότητα των τοπικών φορέων, με σκοπό την πολύπλευρη προσέγγιση και ανάδειξη της ιστορικής αυτής επετείου για τα νησιά μας.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών εντός και εκτός Χίου λειτουργεί η ιστοσελίδα www.chioselefthera.gr με ιστορικό ενημερωτικό υλικό, σχετική αρθρογραφία και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Επίσης λειτουργεί η σελίδα "Χίος Ελευθέρα" στο Facebook: www.facebook.com/chioselefthera, ο λογαριασμόςwww.twitter.com/chioselefthera στο twitter και το κανάλι "Χίος Ελευθέρα" στο YouTube.
Στην εισαγωγή της ιστοσελίδας υπογραμμίζεται:
«Με οδηγό την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου μας, διατηρούμε τη μνήμη, αναδεικνύουμε τα γεγονότα της περιόδου της απελευθέρωσης, και προβάλλουμε τα επιτεύγματα των τελευταίων 100 χρόνων στην επιστήμη, τα γράμματα και τις τέχνες. Η κληρονομιά της πνευματικής Χίου, το πολιτιστικό μας απόθεμα, όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούν την ταυτότητά μας, βρίσκονται στο επίκεντρο του εορτασμού, καθώς αποτελούν τα εφόδια με τα οποία θα πορευτούμε στο μέλλον.»

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ