27.6.2016 10:03

Το πρώτο βήμα έγινε

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΗΣ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ο βασικός σκόπελος, αυτός την έλλειψης μόνιμου προσωπικού που δεν επέτρεπε μέχρι στιγμής τη δημιουργία σταθμού ΚΕΘΕΑ στη Χίο, φαίνεται ότι ξεπερνιέται. Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε δύο προσλήψεις 1 ψυχολόγου κι 1 κοινωνικού λειτουργού ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία λειτουργίας συμβουλευτικού σταθμού στο νησί μας.

Οι ανάγκες όπως υπογραμμίζουν στελέχη του ΚΕΘΕΑ, παρότι τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν πάνω από τα παιδιά που ενεπλάκησαν στην γνωστή υπόθεση των «LOCOS», παραμένουν και είναι υπαρκτές.

Μετά από προσπάθειες 4 και πλέον ετών, ο κόπος των γωνιών επιτέλους αποδίδει καρπούς, καθώς παλιοί και νέοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών συνεχίζουν να έχουν την ανάγκη ένταξης σε κάποιο από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Απομένει η στέγαση

Παρά τις θετικές εξελίξεις στο κομμάτι των προσλήψεων, οι υπεύθυνοι έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της στέγασης. Ο σχεδιασμός για τη στέγαση του ΚΕΘΕΑ στα κτίρια της οδού Δημοκρατίας εγκαταλείφθηκε οριστικά, με αποτέλεσμα το ζήτημα της εύρεσης κτιρίου να παραμένει ανοιχτό.

Δήμος Χίου και Περιφέρεια, στο πρόσφατο παρελθόν εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ενοικιάσουν από κοινού κτίριο που θα αποδοθεί προς χρήση στο ΚΕΘΕΑ, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει εξελίξεις γύρω από το θέμα.

«Ζητάμε, τώρα που το πρόβλημα του προσωπικού οδεύει προς επίλυση, να υπάρξει κινητοποίηση  από τους αρμόδιους φορείς και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά μας αλλά και στα παιδιά όλης της Χίου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να το ξεπεράσουν», είναι η έκκληση των γονιών που αποζητά μετά από 4 χρόνια ένα θετικό αντίκρισμα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ