9.12.2015 9:20

Πρώτη φορά... κομματικά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ

Κομματισμό στην επιλογή των προσώπων που αποτελούν το ΠΥΣΔΕ Χίου, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΔΚΑΕ Καθηγητών. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα μόνα κριτήρια επιλογής ήταν κομματικά σε μια παντελώς διαβλητή διαδικασία.

 

« Η ίδια διαδικασία λογικής αρχών δεκαετίας ’80 ακολουθήθηκε και στην επιλογή των διορισμένων μελών του ΠΥΣΔΕ Χίου, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή 4-12-2015. Δυστυχώς, το μοναδικό κριτήριο επιλογής των προσώπων ήταν τα πόσα κομματικά ένσημα έχουν μαζέψει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό και μόνο μας προϊδεάζει  και για τον στενά κομματικό τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ Χίου στο εγγύς μέλλον.

            Μας θλίβει, επιπλέον, το γεγονός του να μην έχει ούτε ένα μέλος αυτή τη στιγμή το ΠΥΣΔΕ Χίου προερχόμενο από την Τεχνική Εκπαίδευση, λες και εκείνη είναι 2ας κατηγορίας.

Είναι τραγικό, την ώρα που το δημόσιο σχολείο βάλλεται από παντού και είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ενότητα του κλάδου κάποιοι να κάνουν τα πάντα για να την τορπιλίσουν αγωνιζόμενοι μόνο για το πώς θα ’’αλώσουν’’ τις εκπαιδευτικές διοικητικές θέσεις φίλοι και ημέτεροι. Έτσι, μάλιστα, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα στο παρελθόν υποστήριζαν για δήθεν διαφανείς διαδικασίες που θα εφάρμοζαν στην επιλογή προσώπων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των καθηγητών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ