16.7.2012 10:09

Πρόθεση να τα βρουν

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Μ.Χ.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Χ. αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των αποφάσεων της, έκανε αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις των συνεταιριστών που συμμετείχαν στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση και ενέκρινε δύο σημαντικές αλλαγές που θα ικανοποιήσουν τους παραγωγούς, χωρίς να  δημιουργούν πρόβλημα βιωσιμότητας στην Ένωση .
 
Οι τροποποιήσεις
Έτσι τροποποίησε την κατηγοριοποίηση προϊόντων και τιμών προσθέτοντας δύο νέες κατηγορίες, την  Α και την Αποδεκτή. Η πρώτη εντάσσεται στις εμπορεύσιμες με τιμή 74 ευρώ το κιλό και η δεύτερη απλά θα γίνεται δεκτή από την Ένωση με τιμή 70 ευρώ. Οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως έχουν με τιμές πώλησης 60 ευρώ για την τρίτη, 40 ευρώ για την τέταρτη και 10 ευρώ για την πέμπτη.
 
Η παράδοση
Η δεύτερη τροποποίηση είναι ημερολογιακή και περιλαμβάνει την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος, που θα αρχίζει νωρίτερα. Οι παραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν τα μαστίχια τους  από τις 17 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 10 Μαΐου του 2013, αντί τις 3/1/2013 που είχε ορισθεί να αρχίσει με  την προηγούμενη εγκύκλιο.
Δεν αλλάζει κάτι στις διαδικασίες παράδοσης, καθαρισμού, ελέγχου και τον τρόπο πληρωμής. Η νέα τροποποιημένη εγκύκλιος άρχισε από χτες να αποστέλλεται στους συνεταιρισμούς 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ