16.7.2012 10:09

Πρόθεση να τα βρουν

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Μ.Χ.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΙΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Χ. αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των αποφάσεων της, έκανε αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις των συνεταιριστών που συμμετείχαν στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση και ενέκρινε δύο σημαντικές αλλαγές που θα ικανοποιήσουν τους παραγωγούς, χωρίς να  δημιουργούν πρόβλημα βιωσιμότητας στην Ένωση .
 
Οι τροποποιήσεις
Έτσι τροποποίησε την κατηγοριοποίηση προϊόντων και τιμών προσθέτοντας δύο νέες κατηγορίες, την  Α και την Αποδεκτή. Η πρώτη εντάσσεται στις εμπορεύσιμες με τιμή 74 ευρώ το κιλό και η δεύτερη απλά θα γίνεται δεκτή από την Ένωση με τιμή 70 ευρώ. Οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν όπως έχουν με τιμές πώλησης 60 ευρώ για την τρίτη, 40 ευρώ για την τέταρτη και 10 ευρώ για την πέμπτη.
 
Η παράδοση
Η δεύτερη τροποποίηση είναι ημερολογιακή και περιλαμβάνει την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος, που θα αρχίζει νωρίτερα. Οι παραγωγοί θα μπορούν να παραδίδουν τα μαστίχια τους  από τις 17 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 10 Μαΐου του 2013, αντί τις 3/1/2013 που είχε ορισθεί να αρχίσει με  την προηγούμενη εγκύκλιο.
Δεν αλλάζει κάτι στις διαδικασίες παράδοσης, καθαρισμού, ελέγχου και τον τρόπο πληρωμής. Η νέα τροποποιημένη εγκύκλιος άρχισε από χτες να αποστέλλεται στους συνεταιρισμούς 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ