1.9.2020 16:05

Πρώτη η Χίος στις παραβάσεις των διατάξεων της αντιπυρικής περιόδου

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις των κανονιστικών διατάξεων της αντιπυρικής περιόδου προχώρησε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι:

  • Από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λέσβου βεβαιώθηκαν τέσσερα (4) διοικητικά πρόστιμα, τρία (3) στη νήσο Λέσβο και ένα (1) στη νήσο Λήμνο.
  • Από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου βεβαιώθηκαν έξι (6) διοικητικά πρόστιμα.
  • Από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σάμου βεβαιώθηκαν δύο (2) διοικητικά πρόστιμα.

Όλα τα παραπάνω διοικητικά πρόστιμα βεβαιώθηκαν και αναπροσαρμόστηκαν σύμφωνα με τον συντελεστή 1 -  1,5 – 2 - 3, που προέκυψε ανάλογα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς.

«Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο να αποφεύγουν εργασίες και δραστηριότητες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν έναρξη πυρκαγιάς θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, καθώς και του δασικού πλούτου και φυσικού περιβάλλοντος  καθότι ο νέος νόμος προβλέπει ειδικότερα τις κυρώσεις ανά περίπτωση και η εφαρμογή αυτού είναι απαρέγκλιτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διοίκηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ