1.4.2020 11:52

Πρώτη η Χίος στη βεβαίωση παραβάσεων στο Βόρειο Αιγαίο

12.178 έλεγχοι μέσα σε μία εβδομάδα και 2.070 αποτροπές εξόδου από το Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από τις ανακοινώσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 έως τις 29 Μαρτίου, στο πλαίσιο του περιορισμού κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αυτά, στη Χίο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12.178 έλεγχοι, 2.070 αποτροπές εξόδου από το Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. ενώ βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις.

Αντίστοιχα, στη Λέσβο έγιναν 18.726 έλεγχοι, 2.401 αποτροπές εξόδου από το ΚΥΤ Μόριας ενώ στη Σάμο 8.312 έλεγχοι και 27 βεβαιωμένες παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 51% των μετακινήσεων αφορούσε τη μετάβαση από και προς την εργασία, ενώ το 20% τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών πρώτης ανάγκης. Το 10% των μετακινήσεων έγινε για σωματική άσκηση, το 7% για επίσκεψη σε φαρμακείο ή νοσοκομείο, το 4,5% για τράπεζα, το 4% για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και το 2,5% για κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Σε ότι αφορά στη Χίο, η πλειονότητα των αιτήσεων μετακίνησης, αφορούν μετάβαση από και προς την εργασία, ακολουθούν τα αιτήματα για μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών, η σωματική άσκηση, η μετάβαση σε φαρμακείο, σε τράπεζα, άλλοι λόγοι ενώ δεν καταγράφηκε κανένα αίτημα για κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Αρχείο PDF

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ