12.2.2020 18:17

Πρώτη δυναμική κινητοποίηση κατά της νέας δομής

"Σήμερα ξεκινά ένας διαρκής αγώνας σύγκρουσης με τα συμφέροντα που θέλουν τη Χίο αποθήκη ψυχών", το μήνυμα των κατοίκων

Με προσωπικές επιθέσεις στον Χιώτη Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη αλλά και κατά της κυβέρνησης περί μετεκλογικής εξαπάτησης των νησιωτικών κοινωνιών και συνέχισης της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής με την προηγούμενη κυβέρνηση, συνοδεύτηκε η πρώτη δυναμική αντίδραση κατοίκων της Χίου, στη σκιά της απόφασης για επίταξη έκτασης στο «17».

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης κάτοικοι κυρίως του Βροντάδου, του Πιτυούς και της πόλης, βρέθηκαν στην περιοχή του 17ου χιλιομέτρου της Ε.Ο. Χίου – Βολισσού, στο σημείο δηλαδή όπου προγραμματίζεται η νέα τριπλή δομή, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους αφενός στην επίταξη, αφετέρου στην απόφαση δημιουργία υπερκέντρων που όπως σημείωσαν θα έχουν ως αποτέλεσμα τη γιγάντωση και όχι τη λύση του προβλήματος.

Οι συγκεντρωμένοι, ύψωσαν πανό προσωπικά για τον Νότη Μηταράκη ενώ από μεγαφώνων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν άμεσα αγώνα διαρκείας, με βάρδιες μάλιστα, προκειμένου να αποτρέψουν σε πρώτη φάση την έναρξη των εργασιών περίφραξης της έκτασης των 620 στρεμμάτων που δέσμευσε η κυβέρνηση με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το απόγευμα της Δευτέρας 10/2/2020.

Οι κάτοικοι ζήτησαν αφενός το κλείσιμο του hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή του Χαλκειούς, αφετέρου τη δημιουργία μίας πολύ μικρής δομής με μόνο αντικείμενο την καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών, ότι δηλαδή ισχύει στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Έβρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι μετά τις ομιλίες αποχώρησαν δημιουργώντας αυτοκινητοπομπή προς την πόλη της Χίου και σημειώνοντας ότι σύντομα θα οργανωθούν και πάλι μέσω διαδικτύου για τις περαιτέρω κινήσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ