1.11.2012 9:13

Προσωρινό σωσίβιο, η καταβολή των παρακρατηθέντων πόρων

 
Το μηνιαίο έλλειμμα των 200.000 ευρώ στο δημοτικό ταμείο, το οποίο δεν διαψεύδει ο δήμαρχος Χίου, καλύπτεται προσωρινά από την καταβολή της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων πόρων, απαντά στις συστάσεις των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου ο δήμαρχος Χίου.
Στην απάντηση του, που υποχρεώθηκε να τη δώσει στη δημοσιότητα έπειτα από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π», ο κ. Λαμπρινούδης αποδέχεται τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και αφήνει να εννοηθεί ότι στο νέο προϋπολογισμό θα υπάρξει μεγάλο μαχαίρι στις δαπάνες.
 
Η απάντηση
«Όντως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και μέσα σε αυτήν και ο Δήμος Χίου έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις και στους ΚΑΠ και στη ΣΑΤΑ λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης. Ο Δήμος Χίου προσπαθεί  να συντηρηθεί κάτω από αυτή τη δυσμενή κατάσταση και αυτό φαίνεται καθημερινά από την ασκούμενη οικονομική πολιτική του.
Όσον αφορά την άποψη που διατυπώνετε, ότι αυτές οι περικοπές και η ασφυξία που παρατηρείται δημιουργούν κάθε μήνα έλλειμμα στο Δήμο 200.000€, αυτό δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται αναπλήρωση στους μειωμένους ΚΑΠ με την καταβολή της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων συνολικού ποσού 1,5 εκ. € σε 6 δόσεις. Ήδη εμείς  έχουμε λάβει τις δύο πρώτες δόσεις (247.000€ έκαστη).
Καταλήγοντας και επειδή κατά γενική ομολογία τα οικονομικά των ΟΤΑ όντως βρίσκονται στη χειρότερη τους κατάσταση, πρέπει όλοι μαζί να καταβάλλουμε προσπάθειες και στις περικοπές των δαπανών αλλά και των περιττών εξόδων ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο.» 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://www.politischios.gr/politiki/tameio-ginetai-meion

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ