20.2.2017 20:52

Προσβάσιμο μέχρι το Πάσχα το μονοπάτι από Βολισσό προς Παλαιά Ποταμιά

Μία μοναδική πεζοπορική διαδρομή, που οδηγεί από τη Βολισσό στον ερειπιώνα της Παλαιάς Ποταμιάς, αναστήνουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Ποταμιάς «ο Άγιος Αντώνιος – Άγιοι Ανάργυροι».

Ο πάρεδρος Μανώλης Καρυάμης και ο Γιώργος Χαλάτσης  βρέθηκαν στην Παλιά Ποταμιά και με κέφι συντήρησαν 500 μέτρα από το υπέροχο παλιό μονοπάτι για την Βολισσό. Η δουλειά που έγινε ήταν εξαιρετική και το αποτέλεσμα ικανοποίησε όλους. Ακολούθησε γεύμα και ποτό, προσφορά του τοπικού συλλόγου. Η επόμενη δράση στην περιοχή θα γίνει μέσα στον Μάρτη.

Απομένουν πλέον 2 ακόμα μικρά τμήματα, ώστε σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί από τους Φίλους των Μονοπατιών της Χίου, να έχει ολοκληρωθεί αυτή η σημαντική διαδρομή ( Βολισσός  – Παλιά Ποταμιά ) μέχρι το Πάσχα.

Υπάρχει βεβαιότητα ότι αυτή η διαδρομή, που κινείται μέσα στην κατάφυτη με πλατάνια κοιλάδα του ρέματος της Χαλικιάς, αλλά και σε πετρόχτιστα μονοπάτια, θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική και θα φέρει πολλούς πεζοπόρους στην Παλιά Ποταμιά. Αυτό θα είναι το καλύτερο ίσως μνημόσυνο για τους προγόνους που έζησαν και μόχθησαν σε αυτόν τον τόπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ