23.4.2012 19:40

Προς εκμετάλλευση τα γεωθερμικά πεδία στο Β. Αιγαίο

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη, συγκροτήθηκε η Επιτροπή προετοιμασίας των τευχών δημοπράτησης για τη διενέργεια δημόσιων διεθνών πλειοδοτικών διαγωνισμών σε βεβαιωμένα και πιθανά γεωθερμικά πεδία χαμηλής θερμοκρασίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
 
Συγκεκριμένα, η τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε μετά την επιτυχή πλειοδοσία και σύναψη σύμβασης για την εκμίσθωση και διαχείριση του γεωθερμικού πεδίου των Νενήτων Χίου, αναλαμβάνει την προετοιμασία της δημοπράτησης των γεωθερμικών πεδίων του Πολιχνίτου, του Αργένου και της Στύψης στη Λέσβο, καθώς και των Θυμιανών στη Χίο.
 
Με την απόφαση αυτή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στοχεύει τόσο στην αξιοποίηση των Φυσικών Πόρων της εκάστοτε περιοχής όσο και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών μέσα από επιλογές συνδεδεμένες με τις ήπιες μορφές ενέργειας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ