9.4.2020 11:06

Προαναγγέλλουν νομική προσφυγή κατά του χώρου απομόνωσης

Νομική προσφυγή κατά της δημιουργίας χώρου απομόνωσης προσφύγων και μεταναστών, προαναγγέλλει με δημόσια παρέμβασή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα.

Η διοίκηση του Συλλόγου κάνει λόγο για υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Χίου, προσθέτοντας ότι η ενδεχόμενη δημιουργία χώρου απομόνωσης (καραντίνα) στν ευρύτερη περιοχή του Καρφά θα αποτελέσει ταφόπλακα για τον χιώτικο τουρισμό.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στην επιστολή μας προς τους αρμόδιους για το θέμα δομής καραντίνας  είχαμε αναφέρει ότι μεταξύ άλλων :  ''Σε περίπτωση που οι φήμες αποτελούν γεγονός, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας αφού μια τέτοια ανεύθυνη απόφαση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζωή''.

Δυστυχώς οι φήμες επαληθεύονται.

Στις 7 Απριλίου γίνεται  συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Χίου την οποία ζήτησε να ενημερώσει ο κ. Μηταράκης. Πιθανός λόγος ίσως, να μετασκευαστεί η απόφαση που είχε βγάλει την προηγούμενη ημέρα το επιμελητήριο και είχε ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της οποιαδήποτε δομής καραντίνας.

Μετά από την λήξη της τηλεδιάσκεψης ο πρ. κ. Λεγάτος ανέφερε ότι '' ο χώρος της καραντίνας θα γίνει κατόπιν γραφεία άσυλου'' όπως του μετέφερε ο Υπουργός.

Προφανώς μιλάμε για μία δομή μόνιμου χαρακτήρα και όχι προσωρινού όπως στην αρχή έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί.

Εκφράζουμε την θλίψη μας για το γεγονός αυτό και τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε.

Ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας αντιμετωπίζεται με τρόπο ανεπίτρεπτο μη λαμβάνοντας υπόψη του το δημόσιο συμφέρον.

Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου  εκμεταλλευόμενος  την πανδημία του κορονοϊού να λαμβάνει αποφάσεις εν κρυπτώ , δίχως να σκέφτεται την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα την οικονομική κρίση η οποία θα ενσκήψει πάνω από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις,  ειδικά του τουριστικού τομέα και της εστίασης οι οποίες έχουν πληγεί  περισσότερο δημιουργώντας μία δομή/υπηρεσία ασύλου κοντά στην πιο τουριστική περιοχή του νησιού.

Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση του τοπικού συμβουλίου Θυμιανών και της ευρύτερης περιοχής.

Θα ασκήσουμε όλα τα έννομα μέσα και κάθε προοπτική υποβάθμισης του τόπου μας, θα μας βρει με αποφασιστικό τρόπο ενάντια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ