16.6.2014 17:50

«Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι»

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και θα προσπαθούν με κινητοποιήσεις ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική οι σύλλογοι  των συνταξιούχων της Χίου, γιατί πιστεύουν ότι ακόμη και αν δικαιωθούν η απόφαση θα είναι χωρίς αντίκρισμα.

«Θα απαντήσουν ότι δεν έχουν να μας πληρώσουν και δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Μόνο μας όπλο είναι οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες» τόνισαν στη συνέντευξη Τύπου οι τοπικές οργανώσεις Συνταξιούχων και κάλεσαν για άλλη μια φορά τα μέλη τους να δώσουν το παρόν στην  Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Σφαγή

Ο πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων Ν.Α.Τ Χίου Μιχάλης Ατσίπαπας τόνισε ότι από την 1η Ιουλίου τους κόβουν αναδρομικά το Επικουρικό και στη συνέχεια θα μειώσουν και άλλο τις ήδη απαράδεκτα μικρές κύριες συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

«Στη ναυτιλία θα ακολουθήσει η κατάργηση των γενικών συμβάσεων εργασίας που θα αντικατασταθούν από  ιδιωτικές. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μειώσει και άλλο μισθούς, συντάξεις και παροχές αν δεν πιάσει τους οικονομικούς στόχους που της έχουν επιβάλλει», πρόσθεσε.

Μεγάλες επιπτώσεις

Ο πρόεδρος του συλλόγου των συνταξιούχων του δημοσίου  Β.  Αγγελής τόνισε ότι οι περικοπές που τους έχουν επιβληθεί είναι αντισυνταγματικές και  κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν ότι δικαιούνται. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί, παρά το συνταγματικά κατοχυρωμένο ειδικό μισθολόγιο που υποτίθεται ότι έχουν ακόμη, είναι ο πιο αδικημένος κλάδος, με τις σημαντικότερες μειώσεις και τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.            

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ