9.7.2021 17:21

Πραγματοποιήθηκε στη Χίο η πρώτη Πανελλαδικά άσκηση σεισμού «Ντάντανος 2021»

Στον «Ντάντανο» ή αλλιώς στη διαδικτυακή άσκηση σεισμού βρέθηκε ο «π» σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια. Στην άσκηση ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Μπουγδάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Π. Βρουλής.

Την άσκηση, διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Η άσκηση είχε διάρκεια συνολικά 7 ώρες από τις 09:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διενέργεια της άσκησης με φυσική παρουσία ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας , https://www.epresence.gov.gr βρίσκονταν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες των νησιών Χίου, Οινουσσών και Ηρωικής Νήσου Ψαρών που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται και το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή άσκηση επί Χάρτου που έχει διεξαχθεί στον Ελλαδικό χώρο.

Κλείνοντας στόχος της άσκησης σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Π. Μπουγδάνο είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση που θα διασφαλίσει την άμεση ενεργοποίηση των εμπλεκομένων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ