9.7.2021 17:21

Πραγματοποιήθηκε στη Χίο η πρώτη Πανελλαδικά άσκηση σεισμού «Ντάντανος 2021»

Στον «Ντάντανο» ή αλλιώς στη διαδικτυακή άσκηση σεισμού βρέθηκε ο «π» σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια. Στην άσκηση ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Π. Μπουγδάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Π. Βρουλής.

Την άσκηση, διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Η άσκηση είχε διάρκεια συνολικά 7 ώρες από τις 09:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Οι υγειονομικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διενέργεια της άσκησης με φυσική παρουσία ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας , https://www.epresence.gov.gr βρίσκονταν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες των νησιών Χίου, Οινουσσών και Ηρωικής Νήσου Ψαρών που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται και το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη διαδικτυακή άσκηση επί Χάρτου που έχει διεξαχθεί στον Ελλαδικό χώρο.

Κλείνοντας στόχος της άσκησης σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Π. Μπουγδάνο είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση που θα διασφαλίσει την άμεση ενεργοποίηση των εμπλεκομένων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ