27.4.2021 15:56

Πότε θα καταργηθούν τα SMS για τις μετακινήσεις

Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε μιλώντας στον Ant1, με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS «είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν τα SMS παρελθόν». Διευκρίνισε ωστόσο πως το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε πως το SMS για τις μετακινήσεις θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, προσθέτοντας πως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα. Σημείωσε ακόμη πως όταν ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS. Ανέφερε επίσης πως ένα από τα αιτήματα που έγιναν στην επιτροπή των ειδικών είναι να καταργηθεί το click inside στα εμπορικά καταστήματα ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς ραντεβού, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό. 

Πηγή: MoneyReview 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ