10.3.2016 17:00

Πως θα πιάσουν τον «Μπομπ»;

ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Ονομάζεται «Μπομπ» και είναι ένα από τα αδέσποτα σκυλιά – πρωταγωνιστές της πόλης για τα οποία κάθε σχεδιασμός διαχείρισης, αν και αναγκαίος, προσκρούει στις δεδομένες ευαισθησίες μας για την τύχη και το μέλλον που τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα της μεταφοράς τους σε ελεγχόμενο χώρο.

Ο «Μπομπ», όπως και πιθανά κάποια άλλα αδέσποτα της πόλης είναι απόλυτα εμβολιασμένος μιας και γι’ αυτόν έχουν φροντίσει οι τοπικοί κτηνίατροι αλλά και οι καταστηματάρχες της Απλωταριάς, που παρά την προτίμηση που έχει να ρίχνει καμιά δαγκωνιά προκαλώντας καταγγελίες και αναστάτωση, επιμένουν να τον θεωρούν ελεγχόμενη περίπτωση, αντιδρώντας στην παγίδευση και την μεταφορά του σε άλλο χώρο.

Πρόσφατα ο «Μπομπ» ενεπλάκη σε μια περίπτωση νέου δαγκώματος σε συμπολίτη μας που απευθύνθηκε αρμοδίως για να καταγγείλει το περιστατικό. Μάλιστα για το θέμα είχε ενημερωθεί και η αρμόδια αντιδήμαρχος Βιβή Ποταμούση.

«Κάθε φορά μετά από κάθε περιστατικό όταν πάμε να πιάσουμε το συγκεκριμένο σκύλο, οι επιχειρηματίες μας επιτίθενται συνεχώς. Μάλιστα αμέσως μετά, το απομακρύνουν σε δικό τους χώρο, όμως μετά από λίγες ημέρες το σκυλί εμφανίζεται και πάλι στην Απλωταριά. Έτσι και αυτή τη φορά πήγαμε να το μαζέψουμε όμως πάλι αντέδρασαν λέγοντας ότι ο «Μπομπ» θα υιοθετηθεί άμεσα, δικαιολογία που έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές», δήλωσε στον «π» η κα. Ποταμούση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους δημότες ότι όλα τα αδέσποτα έχουν εμβολιαστεί από ιδιώτες κτηνιάτρους.

«Να αποδεχτούν το Νόμο»

Σύμφωνα με την κ. Ποταμούση η νομοθεσία για τα επιθετικά αδέσποτα που είναι στο χώρο ευθύνης του Δήμου προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει προσπάθεια υιοθεσίας του σκύλου. Αν αυτή δεν επιτευχθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε το αδέσποτο θα πρέπει να οδηγηθεί σε ευθανασία, αφού αν αφεθεί ελεύθερο υπάρχει κίνδυνος να επιτεθεί εκ νέου σε διερχόμενους.

Δεν βρίσκουν κάποιον να τα πιάσει

Την ίδια ώρα πάντως που ο Δήμος έχει δεσμεύσει ποσό 15.000 ευρώ για κτηνιατρικούς ελέγχους και εμβολιασμούς άλυτο πρόβλημα παραμένει η εύρεση ιδιώτη που θα αναλάβει την παγίδευση και τη μεταφορά των αδέσποτων στους ιδιώτες κτηνίατρους με τους οποίους ο Δήμος έχει υπογράψει συμβάσεις.

«Το ποσό που δίνουμε είναι 20 ευρώ για κάθε σκυλί. Είναι αρκετά χρήματα με δεδομένη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία» υποστηρίζει η αντιδήμαρχος.  

Μάλιστα σε μία ύστατη προσπάθεια περιορισμού του αριθμού των αδέσποτων, η κ. Ποταμούση ανέφερε ότι τα φιλοζωικά σωματεία θα έπρεπε να καταγγέλλουν τους ιδιοκτήτες ζώων που τα αφήνουν να ζευγαρώνουν κι έπειτα μεταφέρουν τα κουτάβια στις φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορούν να τα φιλοξενήσουν σπίτι τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ