1.12.2022 12:50

«Πόρτα» από τον τεχνικό κόσμο της Χίου στα ξένα funds – Βίντεο

Ο στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι να βοηθάμε fund να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια συμπολιτών μας, είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χίου

Ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ως προς τη στάση της πλειονότητας του τεχνικού κόσμου της Χίου, ως προς το θέμα της συνδρομής ξένων fund που ζητούν την συμμετοχή μηχανικών σε υποθέσεις πλειστηριασμού σπιτιών και εξώσεων στη Χίο, εμφανίστηκε μέσα από σημερινές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου του ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου Μάνος Μισιρλής.

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε τις αναφορές συναδέλφων του για τη δραστηριοποίηση ξένων funds στο νησί, λέγοντας ότι έχει ζητηθεί από 4 μηχανικούς μέχρι στιγμής να παρίστανται στη διαδικασία παράδοσης ακινήτων στο πλαίσιο πλειστηριασμού.

Ο κ. Μισιρλής, επεσήμανε ότι η πλειονότητα των συναδέλφων του αρνούνται να παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία σε τέτοιες υποθέσεις λέγοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη νομική διερεύνηση για όσα γίνονται γνωστά το τελευταίο διάστημα.

Όπως εξήγησε, σε μία ελεύθερη αγορά, δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία να μη συμμετάσχει σε μία τέτοια διαδικασία, ωστόσο, είπε, το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την ηθική του επαγγέλματος.

«Είμαστε μία γενιά που έχει αναλάβει να διευθετήσει όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, όχι να βρεθούμε απέναντι από τον κόσμο», ανέφερε, προτρέποντας προσωπικά τους συναδέλφους του να απέχουν από τέτοιου είδους διαδικασίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ