8.1.2014 12:33

Πολλοί ήρθαν, λίγοι θα φύγουν

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μετεγγραφές χωρίς σημαντικές απώλειες θα είναι οι φετινές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.
Κάθε χρόνο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετά την περίοδο των μετεγγραφών των φοιτητών μετρούσαν τις πληγές τους, αφού το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών έπαιρνε των ομματιών του και έφευγαν για τις σχολές του κέντρου.
Το νέο νομικό πλαίσιο πλέον καθώς και η άνοδος του επιπέδου σπουδών των σχολών τα τελευταία χρόνια αποτρέπουν τη μεγάλη φυγή των φοιτητών από τη Χίο με ότι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο σπουδών αλλά και τη γενικότερη οικονομία του νησιού.
Από τις σχολές της Χίου δεν υπάρχουν επίσημα νούμερα για τον αριθμό των φοιτητών που θα μεταγραφούν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγει κανείς από το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή, οι απώλειες στο Τμήμα Ναυτιλίας εκτιμούνται περίπου στους 10-15 φοιτητές επί συνόλου 162 πρωτοετών ενώ στο Τμήμα Διοίκησης υπάρχει μια γενικότερη εκτίμηση ότι οι εποχές που άδειαζε η σχολή λόγω μεταγραφών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ