8.11.2021 13:40

Πολλοί έλεγχοι αλλά ελάχιστοι καταναλωτές στην τοπική αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετά τα ευτράπελα με τα νέα μέτρα λένε οι καταστηματάρχες της Χίου

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση στη σκιά της εκτόξευσης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου δεν αποδέχτηκε τα νέα μέτρα ωστόσο αναγκαστικά στην πλειονότητα τους τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ελέγχοντας κατά την είσοδο όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τεστ.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Β. Αμπαζή σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις αρνητικές επιδράσεις των νέων μέτρων με θύματα τους μικρούς εμπόρους που προσπαθούν επιβιώσουν.

Η πλειοψηφία των εμπόρων στη Χίο σύμφωνα με την κα. Αμπαζή είναι αυτοαπασχολούμενοι ενώ μερικοί λόγω ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία γεγονός που δυσκολεύει την εφαρμογή των νέων μέτρων.  Μάλιστα μερικοί έμποροι αναγκάστηκαν να προμηθευτούν τηλέφωνα νέας τεχνολογίας για να σκανάρουν στην εφαρμογή τα QR code με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτό επιβεβαίωσε και η έμπορος, Ε. Παπαδοπούλου η οποία αναφέρθηκε στη δυσκολία της να βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο στο ταμείο όσο και στην είσοδο για τον έλεγχο. Παράλληλα τα νέα μέτρα δεν βοηθούν την ψυχολογία του πελάτη:

«Το Σάββατο για παράδειγμα ένας πελάτης δεν ήθελε να μπει μέσα, ζητούσα κάτι, δεν το είχαμε στη βιτρίνα πιστεύω όμως ότι εάν έμπαινε μέσα μπορεί να αγόραζε κάτι άλλο».

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην αγορά

Η κα. Αμπαζή τόνισε επίσης ότι οι έμποροι έχουν μετατραπεί σε ελεγκτές για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα που ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ και υποχρεωτικό κλείσιμο καταστήματος για 15 ημέρες.

Το πρωί της Δευτέρας κλιμάκια πραγματοποιούσαν ελέγχους σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σε καταστήματα εστίασης και στην αγορά. Η κα. Αμπαζή μάλιστα ανέφερε ότι έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και υποβλήθηκαν πολλά πρόστιμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ