17.2.2014 16:34

Πληροφορικάριοι στα Καρδάμυλα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

Σειρά μαθημάτων Πληροφορικής τα οποία πραγματοποιούνται για τρεις μήνες (από Δεκέμβριο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014), κάθε Σάββατο, σε μαθητές της μαθητικής στέγης στα Καρδάμυλα, οργανώνουν το ίδρυμα Μαρίας Τσάκου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.

Σκοπός της διδασκαλίας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές έννοιες και σύγχρονα εργαλεία της Πληροφορικής που συνήθως δεν γίνεται να καλυφθούν πλήρως μέσα από τα σχολικά μαθήματα κυρίως λόγω του περιορισμένου αριθμού ωρών διδασκαλίας Πληροφορικής στο αναλυτικό πρόγραμμα. Μέσα από τα μαθήματα δίνεται έμφαση στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών μέσα από την διδασκαλία της πληροφορικής. 

H σειρά μαθημάτων περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Προγραμματισμός εφαρμογών για κινητά με το AppΙnventor
  • Κατασκευή δικτυακού τόπου με το Wordpress
  • Υλικό και συντήρηση υπολογιστών
  • Χρήση Εργαλείων Web 2.0 στη μαθησιακή διαδικασία
  • Σχεδιασμός διανυσματικών γραφικών με το Inkscape
  • Επεξεργασία εικόνας με το Gimp
  • Εκμάθηση εννοιών πληροφορικής με βιωματικό τρόπο (Computer Science Unplugged)

 

Το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργείται για τη διδασκαλία, αμέσως μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα από το δικτυακό τόπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Xίου στη διεύθυνση http://www.sepchiou.gr

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ