15.4.2016 12:35

Πλήγμα για την εικόνα του νησιού μας οι δηλώσεις Στ. Κάρμαντζη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εθνικιστικό κρεσέντο που έχει πλήξει την εικόνα της Χίου σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, χαρακτηρίζει νε ανακοίνωση της η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" τις δηλώσεις Στ. Κάρμαντζη.

 

Η ανακοίνωση

Η εικόνα της Χίου στα πανελλαδικά και διεθνή Μ.Μ.Ε, που έχει πληγεί ήδη από τα γεγονότα του εφιαλτικού διημέρου στο νησί μας, σήμερα δέχτηκε ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα. Σ' ένα εθνικιστικό κρεσέντο ανεπίτρεπτο για θεσμικό παράγοντα ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, πρώην βουλευτής, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ένας από τους 50 υπογράφοντες την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για αρχηγό της, δήλωσε απροκάλυπτα μεταξύ άλλων ότι "καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος" .

Περισσότερο όμως κι από την εικόνα του νησιού και τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις αυτής της δήλωσης ,μας απασχολούν οι συνέπειές της στο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον.Στη Χίο την περασμένη εβδομάδα έσκασε το αβγό του φιδιού του ρατσισμού ,σήμερα σκάει άλλο ,το δίδυμο του, αυτό του εθνικισμού και θεσμικά μάλιστα, με κάθε επισημότητα.

Η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα απαραίτητα συστατικά γι αυτούς που υποτίθεται ότι εκφράζουν και εκπροσωπούν τις απόψεις των κατοίκων της είναι άγνωστες λέξεις για τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και μια απλή αποδοκιμασία δεν αρκεί για να ''διευκρινιστούν'' και να ανασκευαστούν τέτοιου είδους δηλώσεις.

Ως '' Πρωτοβουλία '' επαναλαμβάνουμε ότι η Χίος θα ξεπεράσει άμεσα το σοκ από την τρομοκράτηση και τις αλεπάλληλες προκλήσεις.Θα διεκδικήσει ξανά την αξιοπρέπεια της βασιζόμενη στην ανθρωπιστική, πολιτισμική, δημοκρατική και αγωνιστική της παράδοση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ