6.10.2021 15:36

Πλεύρης: Χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους

Τέλος στα μίνι λοκντάουν

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και αφορούν επιπλέον ελευθερίες. Γνωστοποίησε ακόμα ότι στην διασκέδαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμούς στους χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Αφού τόνισε ότι «ο κορωνοϊός δεν είναι κάτι άγνωστο, αντιμετωπίζεται με το εμβόλιο και τα μέτρα προστασίας», ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι τα νέα μέτρα «θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν». Πρόσθεσε δε ότι «οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση».

«Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις», είπε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι». Και πρόσθεσε ότι «οι περιορισμοί στους μεικτούς χώρους παραμένουν ως έχουν».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, ειδικά στις περιοχές με την μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη.

«Βασικό κριτήριο για την ελευθερία μας είναι η αύξηση του εμβολιασμού και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι εκεί που ο κίνδυνος είναι μικρότερος, οι ελευθερίες θα φτάνουν στο πλαίσιο που αγγίζει την κανονικότητα», είπε και σημείωσε ότι «πλέον είμαστε στη διαδικασία να πάρουμε τέτοια μέτρα για να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας που ακόμα δεν το έχουν πράξει να εμβολιαστούν και έδωσε στοιχεία που πιστοποιούν το όφελος. «Το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν έχει παρενέργειες», τόνισε και υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε να χάνουμε ανθρώπους για αυτό το λόγο».

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένη ενημέρωση σε περιοχές με χαμηλή εμβολααστική κάλυψη. 

 

Πηγή: Καθημερινή  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ