22.2.2024 14:16

Πλειστηριάζουν κατοικία συμπολίτισσάς μας ζητώντας δόση 2.200 ευρώ τον μήνα (video)

Δεκάδες πλειστηριασμοί ακινήτων Χιωτών κάθε μήνα

Στην αδιαλλαξία των ξένων funds που με κάθε τρόπο αρνούνται βιώσιμες λύσεις αποπληρωμής χρεών συμπολιτών μας, προσέκρουσε η προσπάθεια της συμπολίτισσάς μας από τον Βροντάδο Μαρκέλλας Γεόμελου, να σώσει τη μία και μοναδική της κατοικία.

Το σπίτι της, μαζί με σπίτια άλλων Χιωτών, πλειστηριάζεται στις 6 Μαρτίου για συνολικά χρέη της τάξεως των 80.000 ευρώ, αφοί οι απαιτήσεις του fund που αγόρασε το χρέος από την Τράπεζα φθάνει στο παράλογο ποσό των 2.200 ευρώ τον μήνα.

Όπως ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της, παρά τις προσπάθειές της για μία βιώσιμη δόση την οποία θα μπορεί να αποπληρώνει, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό αφού οι δανειστές επιμένουν στη δόση των 2.200 ευρώ, με την Μαρκέλλα Γεόμελου να αδυνατεί να την καταβάλει αφού λαμβάνει μόλις 400 ευρώ μισθό.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Σε αυτό το πλαίσιο, το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έξω από τη Eurobank κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας με τους πολίτες να ζητούν την ενεργή συμμετοχή του κόσμου ώστε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Στο σημείο βρέθηκε και ο συμπολίτης μας Γιάννης Παληός, όπου η Alpha Bank επιχείρησε να πλειστηριάσει τη μία και μοναδική του κατοικία, δηλώνοντας ότι: «Οι τράπεζες θα πρέπει να σταματήσουν την αδιαλλαξία και να μας δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ