29.1.2016 16:28

Πιστοί στο κοινό τους ραντεβού οι εκπρόσωποι των φορέων

«ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ»

 

Πρόσκληση σε όλους τους εργαζομένους αλλά και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Βουνακίου απήυθυναν οι εκπρόσωποι  των φορέων του εργατικού κέντρου, της ΕΛΜΕ και των συνταξιούχων ναυτικών, δημοσίου και αστυνομικών, στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κ. Λίνας «Σοκ και δέος από το νέο ασφαλιστικό»

Για λεηλασία όλων των ασφαλιστικών ταμείων έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου Κ. Λίνας επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που προβλέπονται καταστρέφουν κάθε έννοια δημόσιας ασφάλισης. « Μόνο σοκ και δέος μπορούν να προκαλέσουν τα μέτρα  του  νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Δεν επιθυμούν τον διάλογο με τους εργαζόμενους για αυτό και προτίμησαν να συνομιλήσουν με τις εργοδοτικές οργανώσεις», είπε ο Κ. Λίνας αναφέροντας ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συντονισμένος και διαρκείας.

Κων/νος Καρατζάς  «Έχουμε το πιο γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό της Ευρώπης»

Με την διαπίστωση ότι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη στους εκπαιδευτικούς μεγάλης ηλικίας, ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Κ. Καρατζάς κάλεσε τους καθηγητές να αντιδράσουν και να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης. « Το ασφαλιστικό είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό. Όλοι οι καθηγητές απαιτείται να μελετήσουν τα μέτρα που προβλέπονται για να γνωρίζουν τι τους περιμένει. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε όλοι μας το βροντερό παρόν την Πέμπτη στην πλατεία Βουνακίου», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ.

Β. Αγγελής « Σηκωθείτε από τους καναπέδες και αντιδράστε»

Για σύνταξη -επίδομα μίλησε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου Β. Αγγελής καλώντας τους συνταξιούχους να εγκαταλείψουν τον καναπέ και να βγουν στους δρόμους. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι του σωματείου συνταξιούχων Αστυνομικών και Ναυτικών κ.κ. Χ. Χατζηλάμπρου και Μιχ. Ατσίπαπας. Μάλιστα ο κ. Ατσίπαπας έκανε έκκληση στις γυναίκες των ναυτικών να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση της Πέμπτης στην πλατεία Βουνακίου ώστε να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο οι φωνές διαμαρτυρίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ