27.1.2016 16:47

Πιο κοντά από ποτέ η χρηματοδότηση της επισκευής της Παθολογικής από το ίδρυμα «Στ. Νιάρχος»

ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ισχυρές είναι οι  ενδείξεις για τη χρηματοδότηση της επισκευής της Παθολογικής Κλινικής του "Σκυλίτσειου" από το Ίδρυμα "Στ. Νιάρχος", παρά τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τον αποκλεισμό του Νοσοκομείου της Χίου από τη λίστα εκείνων τα οποία χρηματοδότησε το Ίδρυμα με τις τελευταίες του δωρεές.

Οι δωρεές

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα "Στ. Νιάρχος" η λίστα των Νοσοκομείων ανά τη χώρα τα οποία χρηματοδοτεί. Το  Ίδρυμα ενέκρινε συνολικά 18 νέες δωρεές, όπως εκείνη στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» για την υποστήριξη της αγοράς μηχανημάτων υπερήχων για την καρδιολογική κλινική και προς το Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» για την μετεγκατάσταση-ανακαίνιση της στεφανιαίας μονάδας.

Σε αναμονή για την Παθολογική

Η επισκευή της Παλιάς Παθολογικής Κλινικής, με δωρεά από το Ίδρυμα "Στ. Νιάρχος" ήταν από τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο Γ. Επιτροπάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου. Είχε καταρτιστεί ο φάκελος με τις απαιτούμενες μελέτες, είχε συμπληρωθεί και με νεώτερα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από το Ίδρυμα και το σχετικό αίτημα, επιστεγάστηκε από την αυτοψία- επίσκεψη των εκπροσώπων του Ιδρύματος στο "Σκυλίτσειο", τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα παραπάνω διαδέχθηκε και η δημιουργία  ενός φορέα, του "Συλλόγου Φίλων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου" που θα μπορούσε να λάβει τη “χορηγία” της  επισκευής  της κλινικής από το  Ίδρυμα  Νιάρχου, το οποίο χρηματοδοτεί μόνο σωματεία και συλλόγους.

Σε καλό δρόμο

Σύμφωνα με πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές, το αίτημα της Χίου δεν έχει απορριφθεί, αντιθέτως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε ανακοινώσεις που επισήμως θα συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι χρηματοδοτήσεις που ανακοινώθηκαν αφορούσαν αιτήματα που είχαν κατατεθεί πολύ πριν της Χίου. Το θέμα της Παθολογικής Κλινικής βρίσκεται στο στάδιο της τελικής αξιολόγησης με όλα τα στοιχεία να συγκλίνουν υπέρ της έγκρισης της δωρεάς. Άλλωστε τόσο οι αλλαγές των Διοικητών όσο και οι γενικότερες αναδιατάξεις στο χώρο της Υγείας έφεραν μια σειρά από καθυστερήσεις.

Ταβάνι οι 500.000 ευρώ

Η ανώτερη χρηματοδότηση που θα φτάσει  εφόσον εγκριθεί, από το Ίδρυμα "Στ. Νιάρχος"  για την      Παθολογική,  δεν θα ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, οι οποίες θα δοθούν μέσω του "Συλλόγου Φίλων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ