16.2.2017 12:09

«Πιάνονται» οι επικίνδυνες οι διαβρώσεις

ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ

Ο Δήμος  Χίου   θα πραγματοποιήσει τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των δημοτικών δασικών περιοχών Αρμολίων, Ολύμπων,  Μεστών και Ελάτας  της δημοτικής ενότητας Μαστιχοχωρίων  που καταστράφηκαν  από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Η Διεύθυνση Δασών με τη συνεργασία  δασολόγων  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κατάρτισε την μελέτη «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στις καμένες δημοτικές δασικές εκτάσεις της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων» και η ο Δήμος ανέλαβε την υλοποίηση των έργων. Το κόστος θα καλυφθεί  με   70.000 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και 18.000  από τη Δημοτική ΣΑΤΑ (88.000 συνολικά).

«Θα τοποθετηθούν 36 ξυλοφράγματα  σε σημεία απορροής των νερών για να συγκρατηθούν τα εδάφη. Στο  πρόγραμμα  αυτό δεν περιλαμβάνεται η  Βέσσα η οποία θα ενταχθεί  σε επόμενη φάση,  επειδή οι διαβρώσεις στα εδάφη της είναι μεγαλύτερες και πρέπει να τοποθετηθούν  ειδικές βαριές κατασκευές από πέτρα», δηλώνει ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Τόλης Φλιούκας.

«Είναι μια πρώτη  παρέμβαση με βραχυπρόθεσμες λύσεις για τις άμεσες ανάγκες  των  καταστραμμένων περιοχών. Τα έργα θα γίνουν από την Τεχνική Υπηρεσία με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών», προσθέτει ο Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ