8.1.2015 10:42

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο

ΟΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΗΣ «REVOIL» ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ

Στην πιο ακατάλληλη στιγμή και με τις θερμοκρασίες να είναι οριακά πάνω ή κάτω από το μηδέν, η Χίος βρέθηκε στο χάρτη των περιοχών που ξέμεινε από πετρέλαιο θέρμανσης.

Με το 70- 80% των πρατηρίων να δηλώνουν αδυναμία προμήθειας πετρελαίου, όσοι αποζητούν λίγη ζεστασιά εν μέσω συνθηκών παγετού θα αναγκαστούν να κάνουν υπομονή μερικών 24ωρών μέχρι το νησί να εφοδιαστεί εκ νέου με πετρέλαιο.

Το πρόβλημα

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες πρατηρίων το πρόβλημα ξεκίνησε από την αδυναμία προσέγγισης του πλοίου στην περιοχή του Κονταρίου, εκεί όπου υπάρχουν οι αποθηκευτικές δεξαμενές της «Revoil», με αποτέλεσμα το νησί από την προηγούμενη εβδομάδα σταδιακά να ξεμένει από πετρέλαιο.

Η ίδια κατάσταση παρατηρείται και στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, με τους ιδιοκτήτες σκαφών και πλοιαρίων να κάνουν λόγο για αμέλεια της εταιρίας να κρατήσει ποσότητα ασφαλείας στις δεξαμενές της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Την τελευταία εβδομάδα δεν είναι λίγοι όσοι αναζητούν με το σταγονόμετρο έστω και μικρή ποσότητα ναυτιλιακού πετρελαίου ώστε να κινήσουν σκάφη και πλοιάρια.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι στον «π», παρά τις εκκλήσεις τους προς τη διαχειρίστρια εταιρία των καυσίμων να τους προμηθεύσει έστω και με μικρή ποσότητα, αυτή αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι «δεν υπάρχει ούτε σταγόνα».

«Θέμα ημερών η προμήθεια»

Από την πλευρά της η «Revoil», ως ο αποκλειστικός προμηθευτής ναυτιλιακού πετρελαίου στο νησί, απαντά ότι η έλλειψη οφείλεται στο γεγονός ότι επί μία εβδομάδα το πλοιάριο που μεταφέρει την ποσότητα πετρελαίου, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο σημείο μεταφόρτωσης.

«Θεωρώ ότι δεν έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα. Απλά κάποιες παραγγελίες θα μεταφερθούν για αύριο και μεθαύριο», εξήγησε στον «π» ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, Γ. Τσούκας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι πελάτες εξυπηρετούνται αλλά με λιγότερη ποσότητα πετρελαίου μέχρι τον ανεφοδιασμό από το πλοιάριο. 

Όπως πάντως σημείωσαν στον «π» οι πρατηριούχοι, το αργότερο μέχρι σήμερα το απόγευμα το πλοιάριο θα έχει προχωρήσει σε μεταφόρτωση ώστε να ξεκινήσει η διανομή τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και του ναυτιλιακού πετρελαίου.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν τα πρατήρια της «ΕΛΙΝ», όπου ο ανεφοδιασμός των πρατηρίων γίνεται με πλοίο της εταιρίας από το λιμένα Μεστών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ