8.2.2021 13:19

ΠΕΣ ΝΑΤ: Καμία νέα δομή στη Χίο και άμεσα κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ.

Μετά από περίπου ένα χρόνο και τα όσα θλιβερά, απαράδεκτα και πρωτοφανή για τον λαό της Χίου γεγονότα που εξελίχθηκαν από τους εισβολείς ξυλοφόρους (ΜΑΤ) της Κυβέρνησης, και την απαράμιλλη αντίσταση και ενότητα του λαού της Χίου ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και του Χιώτη Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, φαίνεται ότι Κυβέρνηση και Υπουργός δεν έλαβαν καλά το μήνυμα του λαού της Χίου που βροντοφωνάζει για καμιά νέα δομή γενικά στην Χίο για πολλούς και γνωστούς λόγους.

Το Δ.Σ της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου για ακόμη μία φορά λέει «ΠΑΡΩΝ» και ενώνει την φωνή του με την φωνή των υπολοίπων Χιωτών, στην νέα εφεύρεση Κυβέρνησης – Υπουργού για την κατασκευή νέας δομής στο Θόλος. Είμασταν, είμαστε και θα είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή νέας δομής πέρα από την πρωταρχική απόφαση για έναν επαρκή χώρο υποδοχής προσωρινής διαμονής, καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα.

Δεν θέλουμε να γίνει το νησί μας φυλακή ψυχών και απαιτούμε σαν Έλληνες πολίτες να μάθουμε επιτέλους τι έχουν συμφωνήσει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις στα τελευταία χρόνια της κρίσης μεταναστευτικού με την Ευρωπαϊκή Ένωση (βλέπε Γερμανία!!), και γιατί επιμένουν τόσο πολύ στις κατασκευές δομών στα ακριτικά νησιά μας, ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Η μόνιμη εγκατάστασή των μεταναστών – λαθρομεταναστών στο νησί μας;

Οι κυβερνητικές αυτές προσπάθειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την λαϊκή βούληση των κατοίκων όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου και είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχουν επιλέξει να αφήσουν τα νησιά μας στην τύχη τους.  

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χιώτη Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής έως τον Απρίλιο του 2021 υπάρχει προγραμματισμός για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ  και την απομάκρυνση όλων των μεταναστών – λαθρομεταναστών από την Χίο, ελπίζουμε να εννοεί και αυτούς που μένουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια ανά την Χίο, αυτό περιμένουμε και εμείς, την ημέρα της «Ελευθερίας» που θα συμπίπτει και με την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Βλέπουμε ότι συνεχίζεται η γνωστή συνταγή των κυβερνώντων «Για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντιζε να σπέρνεις την διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου!».

Κύριε Μηταράκη, καλώς ή κακώς όπως εμφανιστήκατε σαν μετεωρίτης στην Χίο έτσι πιστεύουμε ότι θα εξαφανιστείτε με το πέρας της πολιτικής καριέρας σας, ενώ εμείς, τα παιδιά και εγγόνια μας θα παραμένουμε εδώ φυλάγοντας «Θερμοπύλες» και για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που θέλετε να μας προσκομίσετε με την μόνιμη παραμονή των «εισβολέων» στο νησί μας.

Πρέπει επιτέλους να γίνει πρωταρχικός στόχος Περιφέρειας και Δήμου η ματαίωση των σχεδίων Κυβέρνησης – Υπουργού που θέλουν να υλοποιήσουν τα σχέδια άλλων – τρίτων, αδιαφορώντας και μη λαμβάνοντας υπόψιν τους την απαίτηση του λαού της Χίου.

Εκφράζουμε δυναμικά την έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας στο μείζον αυτό θέμα που είναι για τον λαό της Χίου υψίστης Εθνικής, κοινωνικής, ιστορικής και οικονομικής σημασίας, Οι ακριτικές περιοχές πρέπει να παραμείνουν σε Ελληνικά Χέρια και να εξαιρεθούν από τον σχεδιασμό νέων δομών που σας προστάζουν τα αφεντικά σας (Γερμανία!).

ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΣΕ ΘΟΛΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑΛ, Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ