26.4.2024 10:52

ΠΕΣ - ΝΑΤ - "Η εργατική Πρωτομαγιά δεν μετατίθεται, δεν παζαρεύεται, δεν ακυρώνεται!"

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο) και των Ναυτεργατικών Σωματείων για την απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά 2024, η οποία θα αρχίσει την 00:01 ώρα της 1ης Μάη 2024, ημέρα Τετάρτη και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας, τιμώντας τους διεθνείς αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα των αγώνων και τους νεκρούς του Σικάγο του 1886. 

Η θέση της ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου είναι ξεκάθαρη και στηρίζει την πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία, η εργατική τάξη γιορτάζει, διαδηλώνει, διεκδικεί και απεργεί την 1η του Μάη και ΟΧΙ στις 7 του Μάη που αποφάσισε να την μεταθέσει η κυβέρνηση...

Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά Τιμάμε την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά των εργατών του Σικάγου, που 138 χρόνια πριν, με τον αγώνα τους σηματοδότησαν την κατάκτηση παγκοσμίως από την εργατική τάξη, 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση. 

Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς της Θεσσαλονίκης του 1936. Δεν ξεχνάμε την αιματοβαμμένη 1η Μάη του 1944 που στην Καισαριανή εκτελέστηκαν 200 κομμουνιστές αγωνιστές, από τους φασίστες Γερμανούς. 

Τιμάμε τη θρυλική Ομοσπονδία Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕΝΟ), που μέσα στην πυρά του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κατοχυρώνει την πρώτη ΣΣΕ (15/03/1943), αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος, ενώ συνέβαλε σημαντικά στον αντιφασιστικό αγώνα με το σύνθημα «τα πλοία εν κινήσει». 

Με αγωνιστική αισιοδοξία στο δίκιο, τους αγώνες και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης να κατακτήσει τον πλούτο που παράγει, η 1η Μάη να αποτελέσει σταθμό για τη συμμετοχή και μαζικοποίηση των σωματείων, να δυναμώσει η ταξική πάλη και η αλληλεγγύη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. 

Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου συμπαραστέκεται και θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο), τα Ναυτεργατικά σωματεία, καθώς Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τα μέλη, τους συναδέλφους απόμαχους και Μάχιμους να δώσουν παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η του Μάη 2024 στις 11:00 στην Πλατεία Βουνακίου.

Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ και ζητούν άμεση λύση……

Στην κατάργηση του Παράνομου, καταχρηστικού και άδικου τρόπου με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης Συνταξιούχων, του μνημονικού νόμου (ν. 3986/2011).

Στην εξομοίωση των συντάξεων του ΝΑΤ, με τις σημερινές παρεχόμενες συντάξεις, έτσι ώστε να καταργηθεί η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, η οποία είναι εφεύρεση των νόμων 4387/2016 & 4670/2020, που κατατάσσουν τους συνταξιούχους σε κατηγορίες προ του 2016 και μετά του 2016, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο. 

Στην Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι στα επιδόματα.

Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα και πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ Χίου, ώστε να εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ – ΝΑΤ, για να μην χρειάζεται για «ψύλλου πήδημα» να τρέχουν στον ΕΦΚΑ – ΝΑΤ στον Πειραιά. 

Στην Πλήρη δωρεάν απρόσκοπτη κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Η 1 η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία, παλεύει η εργατιά!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ