27.6.2016 14:12

Περιζήτητοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

220 οικογένειες είχαν  υποβάλλει έως την περασμένη Παρασκευή  αιτήσεις εγγραφής των παιδιών τους στους  επτά δημοτικούς  παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Νομικού προσώπου του δήμου, για το σχολικό έτος 2016-2017. Έως τις 30 Ιουνίου 2016 που λήγει η προθεσμία υποβολής οι αιτήσεις αναμένεται να υπερβούν τις 300, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Παντελή Καμπούρη.

Νέοι βρεφονηπιακοί

Δέκα αιτήσεις εγγραφής έχουν κατατεθεί  ήδη στο νέο βρεφονηπιακό σταθμό που θα ετοιμασθεί και θα  λειτουργήσει στην Καλλιμασιά.

Και μέσω ΕΣΠΑ

Στη συνέχεια ανοίγει και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπου αναμένεται να  υποβληθούν άλλες 150 περίπου αιτήσεις .«Τη σεζόν 2015 – 2016 θα εγγράψουμε 30 περισσότερα παιδιά από πέρσι, από το σύνολο των 450 αιτήσεων θα εγκριθούν  οι 330 αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά είμαι σίγουρος ότι θα απορροφηθούν στους άλλους δημοτικούς σταθμούς», δηλώνει με αισιοδοξία ο Π. Καμπούρης.

Τα τροφεία 

 Η μηνιαία οικονομική εισφορά (τροφεία) των  οικογενειών  των φιλοξενουμένων νηπίων  παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι σύμφωνα με την οικονομική  δυνατότητα των ενταγμένων.

 Με εισόδημα από 0 έως 5.000 ευρώ δεν πληρώνουν τίποτα.  Στη συνέχεια από 5.001 έως και 50.000 ευρώ πληρώνουν από 30 έως 95 ευρώ το ανώτερο, ανάλογα με την κλίμακα που διαμορφώνεται με βάση τη φορολογική ενημερότητα που καταθέτουν μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα                                            Με ετήσιες απολαβές άνω των 50.000 ευρώ για κάθε 5.000 ευρώ η συμμετοχή θα αυξάνεται κατά 10 ευρώ. Έκπτωση 50% θα ισχύσει για τους πολύτεκνους, τις  οικογένειες ΑΜΕΑ,  20% για τα αδέλφια που φιλοξενούνται στις δομές του Νομικού Προσώπου και 20% για τις τρίτεκνες οικογένειες με παιδιά που φοιτούν έως και στο Λύκειο. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποια οικογένεια πληρώσει εφάπαξ, το συνολικό ποσό θα μειωθεί κατά 20%.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ