2.12.2023 15:56

Περίσσευμα αγάπης και προσφοράς από και προς τα Άτομα με Αναπηρία

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει κάθε χρόνο η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου - ΑΜΕΑ Χίου με την υποστήριξη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 2/12 μέχρι και το μεσημέρι, νέα παιδιά αλλά και εθελοντές αιμοδότες όλων των ηλικιών καθώς και άνθρωποι με αναπηρία που μπορούν και δίνουν αίμα, αλλά και πολλοί σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών που στήριξαν έτσι την όμορφη αυτή και απαραίτητη δράση, προσήλθαν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου που πάντα φιλοξενεί αυτή τη διοργάνωση και έδωσαν αίμα με τη φροντίδα και τη βοήθεια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου που από την αρχή μέχρι το τέλος εξασφάλισε την ασφαλή και καλή διεξαγωγή όλων των αιμοδοσιών.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Το αίμα σώζει ζωές και πρέπει όσοι μπορούν να δίνουν και πάντα να δίνουν γιατί συνέχεια χρειάζεται ανανέωση στις τράπεζες αίματος των Νοσοκομείων κι όσο κι αν δώσουμε δεν είναι αρκετό...και αν υπάρχει διαθέσιμο γρήγορα πραγματικά σώζει τις ζωές των συνανθρώπων μας και καμιά φορά τη δική μας σε επείγουσες καταστάσεις.

Η Εθελοντική αυτή Αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ που είναι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου που πάλι η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου - ΑΜΕΑ Χίου πραγματοποιεί περίπατο αναγνωριστικό στο κέντρο της πόλης μας γύρω από την πλατεία και τον κήπο και στην αγορά, για την επισήμανση των προβάσιμων και μη προσβάσιμων σημείων της πόλεως Χίου στους ανθρώπους με αναπηρία και δυσκολίες κινήσεων.

Ο Ερυθρός Σταυρός Χίου ήταν εκεί, με τις εθελόντριες πάντα παρούσες και σε αυτή τη δράση και πρόσφερε πάλι τη βοήθεια του, όπως και κάθε φορα ανταποκρίνεται άμεσα.

Μίλησαν στον Πολίτη, εθελοντές αιμοδότες, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Χίου Σοφία Μιχάλα και ο Θωμάς Παραδείσης επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, από το Δ.Σ ΤΟΥ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου η Αγγελίνα Σκουφάλου και από τον Ερυθρό Σταυρό Χίου οι Εθελόντριες Συμιακάκη Άννα και Γιαννάκου Μαρίκα.

Όλοι τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε αίμα γιατί σώζει ζωές ...και πολύ ενδιαφέρουσα η μικρή συνέντευξη που έδωσε ο Εκπαιδευτικός και εθελοντής αιμοδότης Σπύρος Κάβουρας που εξηγεί με παραδείγματα και περιστατικά γιατί όσο και να δώσουμε πάντα χρειάζεται περισσότερο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ