14.4.2016 17:26

Περιμένουν το νέο διοικητή να αποφασίσει

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

Στο μεταίχμιο βρίσκονται οι διαδικασίες σταδιακής απαλλαγής των Νοσοκομείων από τα ιδιωτικά συνεργεία στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Σκυλίτσειου» έχει ενημερωθεί έγκαιρα και έχει αποφασίσει προς το παρόν  να εφαρμόσει στο ακέραιο  τις οδηγίες και προτροπές του υπουργείου, το οποίο στην εγκύκλιο του άρθρου 97 του ν. 4368/2016, προτρέπει να απαλλαγεί  από τα συνεργεία και  να λειτουργήσει με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου με ιδιώτες  που απασχολούνται ή έχουν απασχοληθεί στις υπηρεσίες αυτές.

Όμως υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουν ακόμη  συγκεκριμένες επιλογές, τα συνεργεία θα  εργάζονται για κάποιο διάστημα ακόμη μέχρι να οριστικοποιηθούν τα δεδομένα. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων, ίσως η πιο σοβαρή είναι και ο αναμενόμενος ορισμός του νέου διοικητή και διοίκησης.

Η αναπληρώτρια διοικητής Ελένη Βουτιέρου δεν θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα για τη νέα διοίκηση. Θα ενημερώσει, θα καταθέσει τις προτάσεις της και θα δώσει τη δυνατότητα  στο νέο όργανο να επιλέξει την πρακτική με την οποία θα υλοποιηθεί η απόφαση της πολιτείας.

«Είχαμε ενημερωθεί από παλαιότερα και προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του υπουργείου και εξετάζουμε πως και πότε θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να πω ακόμη αν θα συνεργαστούμε ατομικά με  ιδιώτες, τα συνεργεία είναι ακόμη μέσα, έχουμε κάποιο χρόνο να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι μια χρονοβόρα  διαδικασία και υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Ταυτόχρονα όμως είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία ορισμού του νέου διοικητή και  του διοικητικού συμβουλίου, που θα οριστούν σύντομα. Είναι θέμα ηθικής αρχής, δεν πρέπει να  δημιουργήσουμε τετελεσμένα στη νέα διοίκηση» δηλώνει για το θέμα στον «π», την ώρα που από χθες έγινε γνωστό ότι νέοι διοικητές Νοσοκομείων διορίστηκαν στα γειτονικά νησιά, όχι όμως και στη Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ