28.6.2012 16:22

Περιφερειακό ΝΑΙ στη Λαΐκή

ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 
Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την  προχθεσινή του συνεδρίαση το θέμα της δημιουργίας Λαϊκής Αγοράς στη Χίο, έπειτα από πρόταση για του Δήμου Χίου.
Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου όλες οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας λαϊκής αγοράς δεδομένου ότι θα δημιουργηθεί κλίμα ανταγωνισμού με αποτέλεσμα ο Χιώτης καταναλωτής να απολαμβάνει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Τα μέλη της επιτροπής
Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα συστάθηκε και η σχετική επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία της λαϊκής αγοράς στο νησί και η οποία απαρτίζεται από τους εξής:
·         Πρόεδρος: Κ. Παντελάρας – Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Χίου.
·         Εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη.
·         Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος Γ. Γεωργούλης με αναπληρωτή τον Μιχ. Φράσκο.
·         Εκπρόσωπος της Τροχαίας ο Ι. Αραμπατζής με αναπληρωτή τον Κ. Ντούπη.
·         Εκπρόσωπος της Κ’ ΕΚΠΑ η Δ. Τσαρδάκα με αναπληρώτρια την Αρχιφύλακα του Μουσείου Χίου Μ. Κίτρινου.
·         Εκπρόσωπος της 3ης ΕΒΑ η Π. Βαλάκου με αναπληρώτρια την Σ. Φαιτάκη.
·         Εκπρόσωπος της πολεοδομίας Χίου ο Ν. Ανωγιαννάκης με αναπληρωτή τον Ι. Μεννή.
·         Εκπρόσωπος της Παν. Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών ο Ι. Καρακεσισόγλου και αναπληρωτή τον Κ. Καραντζά.
·         Εκπρόσωπος της Παν. Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων ο Π. Μόσχος με αναπληρωτή των Ν. Κουτσουρή.
·         Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Γ. Αναστασοπούλου από την Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Χίου με αναπληρώτρια της Θ. Πολιτάκη.
Η διαδικασία
Αυτό το οποίο ουσιαστικά απομένει από εδώ και στο εξής είναι να συνεδριάσει η επιτροπή και να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένο χώρο.
Από εκεί και μετά, το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου θα συνεδριάσει προκειμένου να αποδεχθεί ή όχι την εισήγηση της επιτροπής ή να τροποποιήσει κατά περίσταση όρους τους αρχικού κειμένου.
Σημαντικό πάντως ζητούμενο στην υπόθεση είναι (και με δεδομένο ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα  έγινε), οι ρυθμοί που θα αναπτύξουν οι αιρετοί της Χίου, προκειμένου ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να γίνει πραγματικότητα προσφέροντας στους πολίτες βασικά αγαθά σε χαμηλή τιμή και καλή ποιότητα. 
Προχωράει ο Δήμος
Την ίδια ώρα πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου για την λειτουργία Λαϊκής αγοράς στο νησί μας, ο δήμος Χίου με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα εκφράζοντας παράλληλα τη δέσμευση της δημοτικής αρχής για την άμεση λειτουργία της.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Μετά τη συγκρότηση της επιτροπής του άρθρου 7 παρ. 2 του Ν.2323/95 (όπως ισχύει σήμερα), η οποία είναι αρμόδια να γνωμοδοτήσει σχετικά, η δημοτική αρχή Χίου, σε στενή συνεργασία με τους παραγωγούς, θα προχωρήσει σε προσεχές Δ.Σ., στην ίδρυση της Λαϊκής Αγοράς.
Για πρώτη φορά, έχοντας ως δεδομένο την πολιτική βούληση του δήμου και εκφράζοντας τη θέληση των παραγωγών και των δημοτών, ακολουθείται με αυστηρούς όρους όλη η νομότυπη διαδικασία, ώστε να μην προκύψουν νομικά ζητήματα, που θα ακυρώσουν το εγχείρημα της λαϊκής».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ