20.6.2014 12:45

Περιβαλλοντική διάκριση για τα super market «χαρά»

• ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΘΕΣΜΟΥ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Παγχιακά δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα ως προσπάθεια. Η φήμη της ωστόσο ξεπέρασε τα όρια του νησιού και τιμήθηκε από  τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014», στο δέκατο κύκλο απονομής τους.
Η καμπάνια ανακύκλωσης υλικών που ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια τα super market «χαρά», με το «χαρούλη» να μας παρακινεί να στηρίξουμε την ενέργεια, λειτούργησε ως προπομπός της εφαρμογής της δημοτικής ανακύκλωσης στο νησί μας και σίγουρα επιτάχυνε την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας ο Δήμος Χίου να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την ανακύκλωση.
Οι πελάτες του χιώτικου super market ανταποκρίθηκαν και το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας, με την αποστολή σημαντικών ποσοτήτων ανακυκλώσιμου υλικού στην Αθήνα έστρεψε το ενδιαφέρον των βραβείων «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» στην ακριτική Χίο.

Τις ξεπέρασε
Είναι ενδεικτικό ότι η διάκριση των super market «χαρά» τα εντάσσει σε μια κατηγορία με πολύ σημαντικές επιχειρήσεις του ελλαδικού χώρου, καθώς στα βραβεία επιχειρήσεων, εκτός των τοπικών super market, βραβεύτηκαν επίσης τα super market «Βερόπουλος» για το πρόγραμμα «Ανταποδοτική ανακύκλωση», η Jet Oil για την πιλοτική λειτουργία του «Πράσινου πρατηρίου», τα νερά ΚΟΡΠΗ για το Φεστιβαλ Φροντίδας Νερού στη Βόνιτσα, τα super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για την υποστήριξη του έργου «Βελτίωση βιωσιμότητας στόλου (2011) και αλιευμάτων (σαρδέλα και γάυρος) και τα LIDL για τη χορηγία του έργου «Καθαρισμός Θερμαϊκου από επιπλέοντα αντικείμενα και κηλίδες».
Στην κατηγορία Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου βραβεία απονεμήθηκαν στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών & Ελαίας Χανίων, στο Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων και στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ. Εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης βραβεύτηκαν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Χερσονήσου, ενώ το βραβείο «Έργο Ζωής αφιερωμένο στο περιβάλλον» απονεμήθηκε στον καθηγητή του ΕΜΠ, Θεοδόσιο Τάσιο, για το συνολικό του έργο.
«Το Δέντρο της Ζωής»
Στην απονομή που έγινε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρευρέθησαν ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικ. Ταγαράς, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ακαδημίας και της Επιστημονικής κοινότητας, των παραγωγικών φορέων καθώς και της πνευματικής και εθελοντικής κοινωνίας. Για πρώτη φορά φέτος, απονεμήθηκε το νέο, μόνιμο αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, το «Δένδρο της Ζωής», έργο του γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου.
Εκ μέρους των super market «χαρά» το παρέλαβε ο Δημ. Γιαννούμης. «Είναι μια πολύ σημαντική διάκριση για τα περιφερειακά super market γιατί αποδεικνύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με κοινωνική ευαισθησία ακόμα και σε περιόδους όπου ο ανταγωνισμός και η οικονομική πίεση δεν επιτρέπει να σκεφτείς πολλά, πέρα από την επιβίωση της επιχείρησης.
Στα super market «χαρά» έχουμε αποδείξει το σεβασμό μας στις δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος κι από ένα χώρο κατ’ εξοχήν καταναλωτικό δίνουμε διαρκώς ερεθίσματα σεβασμού της φύσης και των ισορροπιών της.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για τη διάκριση το προσωπικό μας, τους πελάτες για τη σημαντική ανταπόκριση καθώς και τη Graphik Market για το σχεδιασμό της δράσης. Ήταν μια αμιγώς τοπική προσπάθεια κι αυτό μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους»,
ανέφερε ο Δημ. Γιαννούμης.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ