25.3.2023 14:49

Παρέλαση εθνικής υπερηφάνειας με ηχηρό χειροκρότημα στη νέα γενιά - Βίντεο - Φώτο

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης της Χίου αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Χίου, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων με αφορμή την 202η εθνική επέτειο από την εθνική παλιγγενεσία.

Το πιο ηχηρό χειροκρότημα απέσπασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του νησιού που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, που παρέλασαν μπροστά στο ενθουσιώδες πλήθος υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου.

Το ίδιο ηχηρό ήταν και το χειροκρότημα του κόσμου, στα παρελαύνοντα στρατιωτικά τμήμα, που παρέλασαν μπροστά στον νέο διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη. Στο στρατιωτικό σκέλος, ο πιο άψογος σχηματισμός κατά γενική ομολογία ήταν αυτός της 96 ΕΑΡΜΕΘ αποσπώντας τα πλέον θετικά σχόλια από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Κατεβάστε δωρεάν φωτογραφίες της παρέλασης μέσω του Google Drive του "Π"

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης ενώ στην εξέδρα βρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, οι αντιπεριφερειάρχες Βρουλής, Καμπούρης, Αθηνάδης και Νύκτας, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ