7.12.2015 16:37

Παραιτήθηκε, αλλά… τον κρατάνε ακόμη

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΡΙΟ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΤΤΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Ότι μπορούσαν έκαναν για να παραιτήσουν τον Γιώργο Επιτροπάκη από διοικητή του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου και τώρα που παραιτήθηκε από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, δεν έχουν κάνει ακόμη αποδεκτή την  παραίτηση του. Ο ίδιος παρά το ότι βρίσκεται «στον αέρα» εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του για να μη μείνει ακέφαλο το Νοσοκομείο, αλλά όπως δηλώνει στον «π» αν δεν έχει αντικατασταθεί έως τα Χριστούγεννα θα υποβάλλει δεύτερη παραίτηση και θα εγκαταλείψει τη θέση.

«Έχει περάσει ένας μήνας και δεν την έχουν κάνει αποδεκτή. Έχω ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ότι προς το παρόν δεν θα κάνω χρήση της δυνατότητας υποβολής δεύτερης παραίτησης, αλλά  τους έδωσα περιθώριο ένα εύλογο χρονικό διάστημα πέραν του οποίου δεν μπορώ να συνεχίσω».

Προφανώς υπάρχουν κάποια διαδικαστικά θέματα ή υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες που δεν επιτρέπουν στην ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει τη διαδικασία και να δημιουργήσει το νέο πλάνο που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και θα αποσαφηνίσει το καθεστώς με το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ο ευαίσθητος φορέας. Αυτό που μάλλον αποδεικνύεται είναι ότι βιαζόταν να τον απομακρύνουν, αλλά δεν υπήρχε έτοιμος σχεδιασμός για τη διάδοχη κατάσταση, μέχρι τουλάχιστον να οριστικοποιηθεί η φιλοσοφία  λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων από ομάδα υπηρεσιακών στελεχών.

Η υπόθεση Επιτροπάκη δεν συνδέεται και δεν  εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό  του αρμόδιου οργάνου,  με τις εξαγγελμένες απολύσεις των άλλων διοικητών οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει παραιτήσεις τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ