7.12.2015 16:43

Παραδοσιακός πεζόδρομος η Μπεκριδάκη

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΔΗΣ, ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Άλλαξε όψη και χρήση το πρώτο τμήμα της οδού  Δ. Μπεκριδάκη και κοσμεί κυριολεκτικά  τη νοτιοανατολική πολυσύχναστη περιοχή του κάστρου. Πεζοδρομήθηκε από την αρχή της, πίσω από το τελωνείο έως και πίσω από το συνεργείο Μπουλά, το οδόστρωμα  ντύθηκε με πέτρα και απομονώθηκε με κολωνάκια για να την απολαμβάνουν οι πεζοί. Η αρχαία «σκάρπα» του πρώην επιθαλάσσιου τείχους αναπλάσθηκε με αμμοβολή και παραδοσιακό ασβεστοκονίαμα. Το σύνολο συμπληρώνεται με  ωραία παγκάκια και κάδους απορριμμάτων που δένουν απόλυτα με το παραδοσιακό περιβάλλον.

Το δεύτερο τμήμα

Στον προγραμματισμό του έργου, έχει ενταχθεί και η ανάπλαση του δεύτερου τμήματος της οδού, κατά μήκος του υπόλοιπου τείχους με ανατολική κατεύθυνση , που φτάνει  μέχρι  το χώρο πρώτης υποδοχής των προσφύγων, απέναντι από το Λιμεναρχείο. Ο σχεδιασμός είχε γίνει από τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, ως συνέχεια της ανάπλασης της νοτιοανατολικής περιοχής των τειχών του κάστρου, που είχε αρχίσει  στην οδό Λάδης η δημοτική αρχή Βαρκάρη. Η  δεύτερη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει μόλις εξασφαλισθεί η απαιτούμενη μικρή πίστωση. Γι’ αυτό η συνέχεια της οδού Μπεκριδάκη έχει αποκλεισθεί με πέτρες, αλλά  οι κάτοικοι παρακαλούν να δοθεί στην κυκλοφορία  μέχρι να αρχίσουν οι εργασίες, για να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα σπίτια τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ