Κοινωνία

5/2/14 12:03

τελ. ενημ.: 5/2/14 12:03

Πανεπιστημιακό αίτημα δωρεάν σίτισης για όλους

Τη δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διεκδικούν οι πανεπιστημιακοί, υποστηρίζοντας ότι δε θα υπάρξει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση από αυτήν την απόφαση.
Πρυτανικές αρχές και Σύγκλητος ζητούν τη σύνταξη  νομοθετικής ρύθμισης για τη δυνατότητα σίτισης όλων των φοιτητών. Το θέμα πριν από μερικές μέρες τέθηκε εκ νέου απ' ευθείας στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια δέσμευση απ' την πλευρά του.
Η εφαρμογή της δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα αποτελούσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα τμήματα του Πανεπιστημίου έναντι των αντίστοιχων τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Αξίζει να αναφερθεί ότι τουλάχιστον 300-350 φοιτητές των Τμημάτων της Χίου σήμερα σιτίζονται δωρεάν, παρά  τα όποια προβλήματα είχαν σημειωθεί στο παρελθόν..
Με μια απλή τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) θα ήταν δυνατόν να εφαρμοστεί η δωρεάν και καθολική σίτιση για όλους τους φοιτητές, όπως διατείνονται οι πρυτανικές αρχές, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, απαντώντας σε πάγιο αίτημα των φοιτητικών συλλόγων, που τίθεται ακόμα πιο επιτακτικά λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση