15.4.2016 10:05

Πακιστανός στη Χίο, παράγγελνε πλαστά έγγραφα μέσω Facebook και Viber

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Μία σημαντική επιτυχία κατάφερε να σημειώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που τα ξημερώματα της Παρασκευής εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο νησί.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τον κατάπλου του πλοίου από τον Πειραιά. Οι λιμενικοί προσήγαγαν έναν ύποπτο Πακιστανό που έπειτα από τον σχετικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστά δελτία αιτήσαντος πολιτικού ασύλου. Το γεγονός ότι και τα δύο έγγραφα ήταν ημιτελή, δηλαδή έφεραν σφραγίδες της Αστυνομίας χωρίς όμως επιπλέον στοιχεία, ήταν κάτι που κίνησε άμεσα την υποψία των Λιμενικών. Μάλιστα στο ένα από αυτό υπήρχε και η φωτογραφία ενός άλλου Πακιστανού.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών οι Λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον παραλήπτη των δελτίων, επίσης Πακιστανό υπήκοο, ενώ τέλος προχώρησαν και σε 3η σύλληψη Πακιστανού, που ήταν το άτομο η φωτογραφία του οποίου απεικονίζονταν στο ένα από τα δύο πλαστά έγγραφα.

Όπως προέκυψε ο τελευταίος συλληφθείς βρίσκονταν στη Χίο από τις 31 Μαρτίου και κρύβονταν από τις αρχές προκείμενου να διαφύγει της σύλληψης και της ταυτοποίησης, ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει σύντομα για τον Πειραιά.

Η υπόθεση όμως δεν σταματάει εκεί αφού πάνω στον διακινητή των εγγράφων βρέθηκαν ακόμα δύο γνήσια υπηρεσιακά σημειώματα με σφραγίδες από τις αρχές της Σάμου, τα οποία θα προωθούσε σε ομοεθνείς του.

Πως λειτουργούσε το κύκλωμα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που λειτουργούσε το σύστημα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο ο Πακιστανός μετανάστης που βρίσκονταν στη Χίο έβγαζε φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και τις έστελνε μέσω facebook ή viber σε κύκλωμα που δρα στην Αθήνα.

Αφού γίνονταν η παραγγελία και υπήρχε συμφωνία για το τελικό ποσό, σύνδεσμος από την Αθήνα έπαιρνε τα χαρτιά και τα έφερνε ακτοπλοϊκώς στη Χίο όπου τα παρέδιδε στο άτομο που είχε κάνει την παραγγελία.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι τρεις Πακιστανοί συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου ερχόμενοι αντιμέτωποι με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ