30.1.2014 16:18

Παίζουμε με τα παιδιά μας

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΙ ΕΦΗΒΟΥ

Ευκαιρία για δημιουργικό χρόνος ε γονείς και παιδιά, κάτι που λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας λείπει από τις οικογένιες εξασφαλίσει το Κέντρο Παιδιού από την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου μέσα από μια καινούρια δράση η οποία απευθύνεται σε γονείς και παιδιά.

Ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες συναισθηματικής ωρίμασης και ανάπτυξης του παιδιού είναι το παιχνίδι. Ενθαρρύνοντας οι γονείς  το αυθόρμητο παιχνίδι του παιδιού ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του, και  έτσι το παιδί αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστοσύνη προς  τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Σε αυτό το εργαστήρι στόχος είναι να  ανακαλύψουν οι γονείς το παιδί που κρύβουν μέσα τους. Γονείς και παιδιά θα ζωντανέψουν  ρόλους από παραμύθια, θα αυτοσχεδιάσουν με ήχους και μουσικά όργανα,  θα παίξουν με  χρώματα και υλικά και τελικά θα έχουν αποκομίσει την χαρά της συνεύρεσης και της συνδημιουργίας. Η διαδικασία θα είναι  άμεση,  ζωντανή και διασκεδαστική για όλους!

Η συνεύρεση γονιών-παιδιών στην ίδια ομάδα θα δώσει την ευκαιρία στους γονείς να έχουν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, και στα παιδιά να έχουν τους γονείς τους συνοδοιπόρους στα δημιουργικά τους ταξίδια, έτσι ώστε γονείς και παιδιά να αποκτήσουν ικανότητα να σχετίζονται  πιο αρμονικά. Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 3 ετών και άνω. Θα γίνουν 7 συναντήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούνιο.

Οι συναντήσεις θα γίνονται Κυριακές στις 11.00– 12.30 στον χώρο του ΚΠΕ.

Η κάθε συνάντηση θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν σε καθεμιά μια διαφορετική εμπειρία.

Δηλώσεις  συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή  7 Φεβρουαρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2271020000, καθημερινά 9:00-21:00

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ