1.6.2020 11:12

Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: Ένας ρόλος μαγικός

Γράφει η Ρημική Μαρία, Νοσηλεύτρια Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2012 (A/RES/66/292), ως φόρος τιμής στους γονείς όλου του κόσμου.

Το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ αναγνωρίζει το ρόλο των γονέων στην ανατροφή των παιδιών και καλεί τα κράτη – μέλη να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων (World Day of Parents) σε πλήρη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και με τη συμμετοχή των νέων και των παιδιών.

Ο ΟΗΕ στο ψήφισμά του επισημαίνει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών και για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ευτυχία, η αγάπη και η κατανόηση.

Μανά Πατέρας. Δυο λέξεις που κλείνουν μέσα τους ομορφιά, τρυφερότητα, και αγάπη. Δυο άνθρωποι που είναι πάντα εκεί να σε ακούσουν να σε βοηθήσουν και να σε στηρίξουν. Να σε αγκαλιάζουν και να νιώθεις εκεί μέσα ότι κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Είναι αυτοί που ξεχνούν όταν τους πληγώνουμε και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό μας.

Οι γονείς ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστοί για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα και η μέρα της γιορτής τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευκαιρία για να τους τιμήσουμε και να τους δείξουμε πόσο πολύ τους αγαπάμε.

Δώστε τους ένα γλυκό φιλί μια αγκαλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα είναι το πιο πολύτιμο και ανεκτίμητο δώρο που μπορούν να πάρουν από εμάς όσο είναι ακόμα δίπλα μας….

 

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, τηλ 2271020000(εσωτ.2), www.kpechios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ